Συρία: Πολύνεκρες επιθέσεις από «αντικαθεστωτικούς» και «Ισλαμικό Κράτος» σε Χαλέπι και Χασάκα

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν «αντικαθεστωτικοί» βομβάρδισαν το Χαλέπι και άλλοι επτά από βομβιστική επίθεση με τη χρήση αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες στη Χασάκα, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, μετέδωσαν συριακά κρατικά ΜΜΕ.
Στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και άλλοτε οικονομική πρωτεύουσά της, τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 85 τραυματίστηκαν όταν οι δυνάμεις που μάχονται ενάντια στον πρόεδρο Άσαντ σφυροκόπησαν με ρουκέτες πέντε δυτικές συνοικίες που ελέγχει η κυβέρνηση.
Στη Χασάκα, η τζιχαντιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα, η οποία είχε αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 21 να τραυματιστούν.
Στηρίζει τον Άσαντ ο Πούτιν
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπεραμύνθηκε σήμερα της στρατηγικής του στη Συρία και της υποστήριξης προς τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, απαντώντας στις κατηγορίες της Ουάσιγκτον σε σχέση με την πρόσφατη ανάπτυξη στρατιωτικού υλικού και Ρώσων στρατιωτών στη Βόρεια Συρία.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στη Δαμασκό. «Αν η Μόσχα δεν είχε στηρίξει τη Συρία, τότε η κατάσταση στη χώρα θα ήταν ακόμη χειρότερη και από την κατάσταση στη Λιβύη και η ροή των προσφύγων θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Kρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι απαραίτητος ο διάλογος μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον για την επίλυση της συριακής κρίσης και μια συνάντηση για το σκοπό αυτό μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του Αμερικανού ομολόγου του Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.  
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget