Χρυσή Αυγή: Φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, ιδιωτικοποιήσεις, ευρώ, απολύσεις στο Δημόσιο και ρατσισμός

Φοροαπαλλαγές στους κεφαλαιοκράτες για επενδύσεις, ιδιωτικοποίηση σχεδόν των πάντων, παραμονή σε ευρώ και ΕΕ με το παραμύθι της καλύτερης διαπραγμάτευσης, απολύσεις στο Δημόσιο και έκδηλο ρατσισμό για μετανάστες και πρόσφυγες πολλοί από τους οποίους ξεβράζονται πνιγμένοι στις ακτές.
Αυτά ήταν τα στοιχεία που ανέδειξε στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της ναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.
Επιβεβαιώνοντας ότι η οργάνωσή του είναι παιδί του συστήματος στο πλευρό των κεφαλαιοκρατών, ξεκαθάρισε ότι «η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι απαραίτητη» και τάχθηκε υπέρ ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, λέγοντας πως η Χρυσή Αυγή προτείνει «ακόμα και φοροαπαλλαγές» για επενδύσεις.
Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής εξαίρεσε μόνο την Ενέργεια και το νερό, όπου ισχυρίστηκε ότι το κράτος πρέπει να είναι παρόν, θεωρώντας ότι όλα τα υπόλοιπα πεδία της οικονομίας πρέπει να παραχωρηθούν στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στους πάμπλουτους Έλληνες του εξωτερικού.
Εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε υπέρ της μείωσης του δημόσιου τομέα και των απολύσεων δημόσιων υπαλλήλων, λέγοντας ότι «ο δημόσιος τομέας διογκώθηκε» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πως «οι μισθοί και οι συντάξεις του Δημοσίου αποτελούν αιμορραγία».
Αντιγράφοντας τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, αναμάσησε τα περί καλύτερης διαπραγμάτευσης εντός της Ευρωζώνης και της ΕΕ, λέγοντας ότι «η Χρυσή Αυγή θα διαπραγματευόταν -αν χρειαζόταν- φτάνοντας και στα άκρα», με όπλο την «άτακτη χρεοκοπία εντός Ευρωζώνης» και με σκοπό -όπως ανέφερε- «να πιέσουμε τους εταίρους μας για εθνική παραγωγή», που μέχρι να επιτευχθεί η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Για το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών έδειξε το ρατσισμό της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι θα έδινε βοήθεια πρώτα στους Έλληνες, αρνούμενος επί της ουσίας βοήθεια σε παιδιά και ενήλικες που πεθαίνουν για να γλιτώσουν από τους πολέμους και τη φτώχεια που σπέρνουν ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.
Προκειμένου μάλιστα να αρνηθεί κάθε βοήθεια, δεν αναγνώρισε ούτε το διαχωρισμό μεταξύ οικονομικών μεταναστών και προσφύγων, ισχυριζόμενος ότι «δεν έρχονται από εμπόλεμη περιοχή, αλλά από την Τουρκία, που κανένας πόλεμος δεν γίνεται». 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget