Ουγγαρία: Σε «κατάσταση κρίσης» τέθηκαν δύο επαρχίες στα σύνορα με τη Σερβία

Η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κηρύσσει σε κατάσταση κρίσης δύο νότιες επαρχίες της χώρας στα σύνορα με τη Σερβία, εξαιτίας της μεγάλης εισροής προσφύγων, όπως δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος από την πόλη Ζέγκεντ στη μεθόριο.
Η κήρυξη της κατάστασης κρίσης θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το στρατό για την τήρηση της τάξης.
Ο Γκιόρντι Μπακόντι, επικεφαλής της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εθνικών Καταστροφών, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η νεκρή ζώνη μεταξύ της Ουγγαρίας και της Σερβίας θα επεκταθεί στα 60 μέτρα από τα 10 που είναι τώρα και ότι θα δημιουργηθούν στην περιοχή δύο ζώνες τράνζιτ όπου θα γίνεται η επεξεργασία των αιτήσεων των προσφύγων.
«(Αυτές οι ζώνες) θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή εγκατάσταση προσώπων που ζητούν να λάβουν άσυλο, καθώς και για να γίνεται η επεξεργασία των αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου και οι διαδικασίες καταγραφής των αλλοδαπών», εξήγησε.
Ο Μπακόντι διευκρίνισε ότι η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου στις δύο ζώνες τράνζιτ στα ουγγροσερβικά σύνορα θα μπορεί να γίνεται σε διάστημα μίας ή πολλών ωρών, καθώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Οι πρόσφυγες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 6 το πρωί ως τις 10 το βράδυ καθημερινά, ενώ όσοι δεν καταθέτουν αίτηση για παροχή ασύλου θα στέλνονται αμέσως πίσω στη Σερβία.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάνεπιβεβαίωσαν ότι θα απορρίπτονται αυτόματα οι αιτήσεις όσων προσφύγων και μεταναστών έχουν υποβάλει αίτημα για την παροχή ασύλου στη Σερβία ή τα Σκόπια, χώρες τις οποίες η Ουγγαρία θεωρεί ασφαλείς.
Τα αιτήματα των υπολοίπων θα εξετάζονται και, αν αυτό δεν συμβεί σε διάστημα 24 ωρών, τότε θα τους προσφέρεται κατάλυμα, ενώ το ανώτατο όριο για την επεξεργασία των αιτημάτων θα είναι οκτώ ημέρες.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget