Διαστάσεις πήρε δημοσίευμα για εταιρεία με μέτοχο τον Αλ. Φλαμπουράρη που ανέλαβε δημόσιο έργο

Πολιτικές διαστάσεις έλαβε δημοσίευμα που αναφέρεται σε εργολαβική σύμβαση που υπέγραψε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου η εταιρεία «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ», μέτοχος της οποίας είναι ο πρώην υπουργός Επικρατείας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης.
Το έργο ύψους 3,9 εκατ. ευρώ ανέλαβε η εταιρεία ως μειοδότρια σε σχετικό διαγωνισμό και η σύμβαση υπεγράφη στις 20 Μάη του 2015, περίοδο που ο Αλ. Φλαμπουράρης ήταν υπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Ο διαγωνισμός έγινε στις 23 Σεπτέμβρη 2014 και η εταιρεία ανακηρύχθηκε μειοδότρια στις 21 Νοέμβρη 2014 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Για το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν γίνει ενστάσεις για έλλειψη φορολογικής ενημερότητας.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ο Αλ. Φλαμπουράρης ανέφερε πως «κάθε Έλληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρείες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρείες ούτε ο υπουργός». Πρόσθεσε ότι «εγώ έχω αποχωρήσει από την εταιρεία, έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός, παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο και υπέβαλα τα χαρτιά μου για τη σύνταξή μου».
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «τις τελευταίες μέρες η ναυαρχίδα του κίτρινου Τύπου, το "Πρώτο Θέμα", επιδίδεται σε μια εκστρατεία διασποράς κατασκευασμένων ειδήσεων και συκοφαντίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Το συγκρότημα της παραδημοσιογραφίας, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, συνεχίζει το ρόλο του κομιστή της διαπλοκής, σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget