Ν. Καραθανασόπουλος: Η κυβέρνηση οδηγεί το λαό στη χρεοκοπία για να σώσει την αστική τάξη (VIDEO)

Mε το μνημόνιο Τσίπρα η κυβέρνηση οδηγεί στη χρεοκοπία το λαό για να σώσει τις τράπεζες, τους μονοπωλιακούς ομίλους και την αστική τάξη, τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στις Επιτροπές της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
«Δεν πάτε να σώσετε τη χώρα, πάτε να σώσετε το καπιταλιστικό σύστημα. Για αυτό αγωνιάτε και οι προηγούμενοι και οι σημερινοί. Είσαστε δηλαδή και ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπηρέτες των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων», είπε.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι καλούν το λαό να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη και βάζουν το λαό να επιλέξει με ποιο μαχαίρι θέλει να αυτοκτονήσει. «Τόσο το μνημόνιο και η συμφωνία όσο και το Grexit, εξυπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα. Εμείς λέμε ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην οδηγία της ΕΕ για τις τράπεζες που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, υπογράμμισε ότι στην πράξη δεν μπορούν να προστατευθούν οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ. Επίσης ανέδειξε την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων ως την αιτία που οι τράπεζες χρειάζονται νέα ανακεφαλαιοποίηση. Όπως είπε, η κυβέρνηση άφησε ελεύθερους τους μεγαλοκαταθέτες να βγάλουν τα χρήματα στο εξωτερικό και επέβαλε περιορισμούς στους μικροκαταθέτες. Επίσης ανέδειξε τις συνέπειες που θα έχει για τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους και άλλους φορείς ένα κούρεμα των καταθέσεων τους για να διασωθούν οι τράπεζες. 
Για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας τόνισε ότι περιλαμβάνει διατάξεις που υπηρετούν το τραπεζικό κεφάλαιο και τις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, καθώς και ότι προετοιμάζει το έδαφος για πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας. Πρόσθεσε ότι με πρόσχημα την ανάγκη επιτάχυνσης της δικαιοσύνης, ετοιμάζεται ένα ακόμα πιο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο εις βάρος των λαϊκών συμφερόντων.
Όπως εξήγησε, για όλους αυτούς τους λόγους, το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και στο σύνολο και επί των άρθρων.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget