Εκβιασμοί και κάλπικα διλήμματα από την κυβέρνηση

Την επιστράτευση των γνωστών εκβιαστικών και κάλπικων διλημμάτων περί σωτηρίας της χώρας επιστράτευσαν οι υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι πήραν το λόγο στησυζήτηση που διεξάγεται στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλήςγια το νομοσχέδιο με το δεύτερο κύμα των προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων. 
Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2016. Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη διευκόλυνση των πλειστηριασμών υποστήριξε ότι μέχρι τότε η κυβέρνηση θα έχει φέρει μια συνολική λύση για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Σε σχέση με την κοινοτική οδηγία για τις τράπεζες, χαρακτήρισε την υιοθέτησή της «βήμα για την τραπεζική ενοποίηση», η οποία πάντως θέλει να διασώσει το τραπεζικό κεφάλαιο. Σημείωσε ότι η οδηγία προβλέπει ότι την εξυγίανση των τραπεζών αναλαμβάνουν κατά σειρά προτεραιότητας οι μέτοχοι των τραπεζών, οι ομολογιούχοι και οι καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ.
O υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε ότι το νομοσχέδιο βασίζεται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που είχε επεξεργαστεί η προηγούμενη κυβέρνηση και η τρόικα, ο οποίος ευνοεί τους πλειστηριασμούς. Καταφεύγοντας στους γνωστούς εκβιασμούς, ισχυρίστηκε ότι διαφωνεί με ορισμένες διατάξεις, αλλά δεν θέλει να βρεθούμε ενώπιον μιας άτακτης χρεοκοπίας και επιστράτευσε εκ νέου τη λογική του «μικρότερου κακού».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget