Σε εξέλιξη η συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής του ν/σ με τα προαπαιτούμενα (VIDEO)

Ξεκίνησε στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου με το δεύτερο κύμα των προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων.
Το σχέδιο νόμου συζητείται με την απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος. Εντός της ημέρας το νομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.
Αιτιολογώντας το αίτημα της κυβέρνησης να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να ψηφιστεί σήμερα ώστε να έχει η κυβέρνηση το χρόνο για να διαπραγματευτεί μέχρι τις 18 Αυγούστου το τρίτο μνημόνιο.
Επίσης ισχυρίστηκε ότι το φορολογικό των αγροτών δεν ήταν προαπαιτούμενο για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, ενώ τα μέτρα για το συνταξιοδοτικό θα συζητηθούν αργότερα γιατί οι «θεσμοί» θεωρούν ότι δεν είναι κατάλληλες οι διατυπώσεις που περιλαμβάνονται στην κυβερνητική πρόταση.
Κατηγορηματικά αντίθετο το ΚΚΕ 
Ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του Κόμματος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα να αφήσουν κατά μέρος τον ισχυρισμό ότι σώζουν τη χώρα. Όπως είπε, σώζονται το χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η αστική τάξη και καταδικάζεται ο λαός στη χρεοκοπία. 
Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ της διαδικασίας τάχθηκαν η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι ΑΝΕΛ εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη διαδικασία.  
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget