Με την προσθήκη επιπλέον αντιλαϊκών μέτρων συνεχίζονται τα παζάρια στις Βρυξέλλες

Ανεβαίνει κάθε ώρα που περνάει ο λογαριασμός των αντιλαϊκών μέτρων που επεξεργάζονται κυβέρνηση και δανειστές.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει νέα συνάντηση στις 10.00 το πρωί με τους επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Η συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους επικεφαλής των ιμπεριαλιστικών «θεσμών» αργά το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα.
Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραμένει στις θέσεις της. Ωστόσο μετά τη νέα πρόταση των δανειστών η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε «προσαρμογές» πάνω στην δική της πρόταση, η οποία ούτως ή άλλως περιέχει πολύ σκληρά μέτρα ύψους 7,9 δισ. ευρώ.
Στις 14.00 έχει οριστεί η νέα συνεδρίαση του Eurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών στη χθεσινή συνεδρίαση που διακόπηκε πρόωρα έθεσαν τελεσίγραφο να επιτευχθεί «τεχνική» συμφωνία επί των μέτρων μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Οι νέες προτάσεις των «θεσμών» προβλέπουν μειώσεις των ονομαστικών συντάξεων (κύριων και επικουρικών, κατάργηση του ΕΚΑΣ νωρίτερα από την κυβερνητική πρόταση, μεγαλύτερο ψαλίδισμα των μισθών στο δημόσιο τομέα και αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%.
Η συγκυβέρνηση επιδιώκει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του κρατικού χρέους, γεγονός που θα συνδεθεί με τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων.
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget