Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τους «θεσμούς» - Μεγαλώνει η λίστα των αντιλαϊκών μέτρων

Αυξάνεται διαρκώς ο λογαριασμός των αντιλαϊκών μέτρων που επεξεργάζονται κυβέρνηση και δανειστές.
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πηγή της ΕΕ που επικαλείται το ΑΠΕ, αυτή τη στιγμή καθαρογράφεται η πρόταση που θα κατατεθεί στο Eurogroup από τους «θεσμούς. 
Η συνεδρίαση του Eurogroup θα γίνει στις 14.30. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν ζητήσει να επιτευχθεί «τεχνική» συμφωνία επί των μέτρων, πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση. 
Η συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους επικεφαλής των ιμπεριαλιστικών «θεσμών» αργά το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα.
Μετά τη νέα πρόταση των δανειστών η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε «προσαρμογές» πάνω στην δική της πρόταση, η οποία ούτως ή άλλως περιέχει πολύ σκληρά μέτρα ύψους 7,9 δισ. ευρώ.
Οι νέες προτάσεις των «θεσμών» προβλέπουν μειώσεις των ονομαστικών συντάξεων (κύριων και επικουρικών, κατάργηση του ΕΚΑΣ νωρίτερα από την κυβερνητική πρόταση, μεγαλύτερο ψαλίδισμα των μισθών στο δημόσιο τομέα, αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% και κατάργηση φόρων στις επιχειρήσεις.
Η συγκυβέρνηση επιδιώκει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του κρατικού χρέους, γεγονός που θα συνδεθεί με τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget