Ολονύχτια παζάρια στις Βρυξέλλες, νέα συνάντηση Τσίπρα - δανειστών για τα αντιλαϊκά μέτρα

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα παζάρια στις Βρυξέλλες, με δεύτερη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με Ζ. Κ. ΓιούνκερΜ. Ντράγκικαι Κρ. Λαγκάρντ, τα μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη.
Η συνεδρίαση του Eurogroup της Τετάρτης ολοκληρώθηκε όπως αναμενόταν χωρίς κάποιο αποτέλεσμα, και θα γίνει νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 2 μ.μ. της Πέμπτης.
Μετά την πρώτη συνάντηση την Τετάρτη το μεσημέρι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η κυβέρνηση με non paper επιβεβαίωσε ότι «οι θεσμοί, από την πλευρά τους, κατέθεσαν νέα πρόταση, η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες», και πως «η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση».
Ωστόσο στο non paper της κυβέρνησης αναφέρεται πως «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα».
Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, που συμμετείχε στην τετραμερή συνάντηση, ανέφερε πως «κάνουμε προόδους αλλά δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε εντατικές διαπραγματεύσεις, κάνουμε πρόοδο, αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες. Φαίνεται πως θα είναι μακρά η νύχτα».
Πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως ο Αλέξης Τσίπρας να επιδιώξει συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ, που θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες για τη διήμερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
Σε ό,τι αφορά το Eurogroup της Τετάρτης, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σε περίπου μία ώρα, καθώς δεν υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο προς συζήτηση. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος είχε προδικάσει το αποτέλεσμα, λέγοντας ότι οι προπαρασκευαστικές διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας, δεν προχώρησαν τόσο ώστε τα μέρη να μπορέσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία την Τετάρτη.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντρ Στουμπ, που ανέφερε πριν το Eurogroup της Τετάρτης ότι «έχουν υπάρξει πολλά βήματα μπρος - πίσω σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Θα ήταν έκπληξη για μένα αν υπάρξει συμφωνία. Είναι αποφάσεις που δεν μπορούν να ληφθούν ελαφρά τη καρδία».
Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν επιθυμεί Grexit
Το ΔΝΤ δεν επιθυμεί Grexit δηλώνει σε γαλλικό περιοδικό η Κριστίν Λαγκάρντ και αναφέρει:«Δεν πιστεύω ότι η Ευρωζώνη θα διαλυθεί. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο (σ.σ. Grexit), θα βρισκόμασταν σε άγνωστα εδάφη και αυτό θα σήμαινε κινδύνους».
Για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε πως «δεν μπορείς να στηρίξεις το πρόγραμμα μόνο σε υποσχέσεις για καλύτερη είσπραξη φόρων, όπως έχουμε ακούσει κατά το παρελθόν τα τελευταία πέντε χρόνια, με πολύ λίγα αποτελέσματα».
Συνδέσεις Ειδήσεων: 



Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget