ΗΠΑ - ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ Εντολή Ομπάμα για αλλαγή πολιτικής σε σχέση με τους ομήρους

Σε αλλαγή της έως τώρα αυστηρής πολιτικής των ΗΠΑ, που αποθάρρυνε ως σήμερα τηνκαταβολή λύτρων και τη συνδιαλλαγή με ένοπλες οργανώσεις που κρατούν ομήρους Αμερικανούς πολίτες, όπως οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» σε Συρία και Ιράκ, προχωρά η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, ο Πρόεδρος Ομπάμα έδωσε ήδη από χτες εντολή στην κυβέρνηση και στις διωκτικές αρχές να μην ασκούν πλέον διώξεις στις οικογένειες Αμερικανών ομήρων, που προσπαθούν να πετύχουν την απελευθέρωση των συγγενών τους καταβάλλοντας λύτρα, υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση «πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να διασώσει τους Αμερικανούς που κρατούνται όμηροι στο εξωτερικό». Εντούτοις, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του δε θα καταβάλλει τα λύτρα που ενδεχομένως απαιτούν οι απαγωγείς, σημειώνοντας ότι το να δίνει κανείς λύτρα σε τρομοκράτες «θα θέσει σε κίνδυνο περισσότερους Αμερικανούς». Πρόσθεσε, από την άλλη, ότι θα διορίσει ειδικό απεσταλμένο του, που θα επικεντρώνεται στους ομήρους και τις οικογένειές τους και θα συντονίζει τις προσπάθειες με τις άλλες χώρες. Επιπλέον, αναγνώρισε ότι οι αρχές «πολλές φορές παραμέλησαν τις οικογένειες των Αμερικανών ομήρων», που βιώνουν έναν «εφιάλτη χωρίς τέλος» και υποσχέθηκε να μπει ένα τέλος σε αυτήν την «απαράδεκτη κατάσταση».
Αφορμή για την αλλαγή στάσης των ΗΠΑ στο θέμα της ομηρίας Αμερικανών ήταν οι σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκαν οι αμερικανικές αρχές από τους συγγενείς ομήρων, σχετικά με την αναποτελεσματικότητα και την έλλειψη συντονισμού στις προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους και οι εκτελέσεις αρκετών Αμερικανών ομήρων από τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» τον τελευταίο χρόνο.
Ενταση στις σχέσεις Ισραήλ - Δρούζων
Ενταση στις σχέσεις της θρησκευτικής μειονότητας των Δρούζων με τις ισραηλινές αρχές προκαλούν οι προσπάθειες των τελευταίων να παράσχουν προστασία και νοσηλεία στους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» και της «Αλ Κάιντα», που φτάνουν στη μεθόριο Συρίας - Ισραήλ, στα κατεχόμενα του Γκολάν.
Μετά τις προχτεσινές κινητοποιήσεις Δρούζων της Συρίας κατά δύο ασθενοφόρων του ισραηλινού στρατού που προσπάθησαν να μεταφέρουν τραυματίες, οι οποίοι, σύμφωνα με τους Δρούζους, ήταν τζιχαντιστές μισθοφόροι του «Μετώπου Νούσρα» (που τους είχαν επιτεθεί πριν περίπου δύο βδομάδες...), το Ισραήλ συνέλαβε εννιά «ύποπτους» Δρούζους σε σχέση με τις επιθέσεις στα ασθενοφόρα. Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, καταδίκασε τις επιθέσεις της Δευτέρας που πραγματοποιήθηκαν στο βόρειο Ισραήλ και στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, απευθύνοντας έκκληση «να μειωθούν οι εντάσεις και να σεβαστεί κάθε Δρούζος Ισραηλινός πολίτης τους στρατιώτες, την τάξη και να μην παίρνει το νόμο στα χέρια του».
Εκοψαν χρυσό δηνάριο οι τζιχαντιστές
Το ίδιο 24ωρο, «ακτιβιστές» που δρουν κατά των τζιχαντιστών στη συριακή πόλη Ράκα, που θεωρείται «πρωτεύουσα» του λεγόμενου «ισλαμικού χαλιφάτου» του «Ισλαμικού Κράτους», είπαν ότι παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το χρυσό δηνάριο που θα αντιστοιχεί σε 139 δολάρια και τοασημένιο ντιρχάμ που θα είναι ίσο με ένα δολάριο. Το χρυσό δηνάριο έχει στη μία πλευρά τον παγκόσμιο χάρτη και στην άλλη τη φράση «Ισλαμικό Κράτος - Χαλιφάτο βασισμένο στο δόγμα του Προφήτη» και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθεί σχετικώς σύντομα στην κυκλοφορία...

Τέλος, χτες, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του επικεφαλής της γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών BfV, Χανς Γκέοργκ Μάασεν, για την αύξηση του αριθμού των νεαρών Γερμανίδων κάτω των 25 ετών που μεταβαίνουν σε Ιράκ και Συρία, για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget