Επιτάχυνση «μεταρρυθμίσεων» για να γίνει η χώρα επενδυτικός «παράδεισος»

Το στόχο της κυβέρνησης για τάχιστη προώθηση καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, προκειμένου να γίνει η χώρα επενδυτικός ...παράδεισος, περιέγραψε ο Γιώργος Τσίπρας,ξάδελφος του πρωθυπουργού και διορισμένος πρόσφατα γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, μιλώντας στην ημερίδα «Επιμελώς Επιχειρείν 2015» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη από το ΕΒΕΑ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης.
Στην ομιλία του, ο Γ. Τσίπρας μίλησε «για τις παθογένειες που αναπαράγονταν επί χρόνια και οδήγησαν στην κρίση, εντός των συνθηκών της οποίας ουδέποτε μεταβλήθηκαν οι ουσιώδεις όροι που θα επέτρεπαν στην επιχειρηματικότητα ειδικά και στην οικονομία γενικά να μπει ξανά σε τροχιά ανόδου», όπως αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν του υπουργείου.
Οπως εξήγησε ο ίδιος, «από τη μια μεριά επιβαρύνθηκε η ύφεση τη στιγμή ακριβώς που έπρεπε να ασκηθούν αντιυφεσιακές πολιτικές - το ίδιο κρίνεται και πάλι σήμερα στη διαπραγμάτευση - και από την άλλη επιδεινώθηκαν όροι, τη στιγμή ακριβώς που θα έπρεπε να βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, να διευκολύνουν τις επενδύσεις, να ευνοούν την ανάπτυξη».
Στη συνέχεια, υπογράμμισε την«ανάγκη συνδυασμού της επανεκκίνησης της οικονομίας μεμεταρρυθμίσεις και αλλαγές πολιτικής που θα διαμορφώσουν ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον επενδύσεων και επιχειρηματικότητας».
Επίσης, αναφέρθηκε στη«σημασία της διαμόρφωσης πλαισίου που θα κάνειελκυστικότερη τη χώρα για παραγωγικές ξένες επενδύσεις». Ελκυστικότητα που περνά μέσα από νέες φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, παραπέρα φτήνεμα της εργατικής δύναμης, χαμηλά μεροκάματα και ανύπαρκτα δικαιώματα, ρυθμίσεις που του εξασφαλίζουν τα απαιτούμενα από το ίδιο περιθώρια κερδοφορίας.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget