ΠΟΤΑΜΙ Στηρίζει Τσίπρα για συμφωνία και νέα αντιλαϊκά μέτρα

Στήριξη στον πρωθυπουργό, εφόσον προχωρήσει άμεσα σε μια συμφωνία με τους δανειστές και διασφαλίσει τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου, έταξε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης μιλώντας προχτές βράδυ στο «Mega».
«Δεν θέλουμε να μπούμε στην κυβέρνηση», υποστήριξε, αλλά πρόσθεσε: «Στηρίζουμε την κυβέρνηση να λύσει τώρα το πρόβλημα με τη συμφωνία (...) Εμείς λέμε ότι πρέπει να έρθει η συμφωνία. Αν έρθει μια ευρωπαϊκή συμφωνία, που θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη και δεν θα την οδηγήσει στον γκρεμό θα τη στηρίξουμε. Μετά μπορούμε να απαιτήσουμε μια άλλη κυβέρνηση γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν πάει τον τόπο μπροστά. Κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό που έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός, αλλά όχι κυβέρνηση με αυτές τις αριστερίστικες και ακροδεξιές εκφράσεις. Μια κυβέρνηση λογικής», πρόσθεσε περιγράφονταςσχέδια που γίνονται όχι μόνο στο Ποτάμι αλλά και σε μια σειρά επιτελεία για άλλης σύνθεσης κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα - που όπως λέγεται χαρακτηριστικά έχει το «πολιτικό κεφάλαιο» να περάσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα - στηριζόμενο από μια άλλη, ίσως και πιο διευρυμένη κομματικά κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αλλωστε, ο Θεοδωράκης δεν παρέλειψε, για άλλη μια φορά, να καταφερθεί εναντίον των ΑΝΕΛ και του Π. Καμμένου.
Δίνουμε χρόνο στον πρωθυπουργό...
Στην ίδια βάση ...παροχής εμπιστοσύνης προσωπικά στον Τσίπρα, ο Θεοδωράκης είπε: «Δίνουμε χρόνο στον πρωθυπουργό που έχει την εντολή να καταλάβει και να γυρίσει λίγο τα πράγματα. Ας συμφωνήσουμε με την Ευρώπη να μας φύγει αυτός ο βραχνάς και να αποφασίσει μετά να κάνει μία άλλη κυβέρνηση».
Ο Θεοδωράκης λίγο - πολύ περιέγραψε και τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, όπως νέες περικοπές στις συντάξεις και καθήλωση μισθών: «Εμείς λέμε ότι δεν μπορούμε να πειράξουμε τις κατώτατες συντάξεις.Λέμε όμως όχι στις πρόωρες συντάξεις και λέμε ότι πρέπει να υπάρχει όριο. Οι επικουρικές δεν μπορούν να αντλούν λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά θα πρέπει να βγαίνουν από τις εισφορές. Προστατεύουμε τις κατώτατες συντάξεις, αλλάμειώνουμε τις πολύ μεγάλες συντάξεις και λέμε όχι στις πρόωρες. Το Ποτάμι, πριν από τις εκλογές είπε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ο μισθός να πάει στα 750 ευρώ την επόμενη μέρα των εκλογών (...) Εμείς λέμε ότι ο μισθός θα πρέπει να έχει μια σταδιακή αύξηση ανάλογη με τη δύναμη της Οικονομίας»,συμπλήρωσε.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget