ΒΡΕΤΑΝΙΑ Νέα αντιμεταναστευτικά μέτρα προωθεί ο Κάμερον

Σκληρά αντιμεταναστευτικά νομοσχέδια προωθεί το επόμενο διάστημα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σε μία προσπάθεια να σκληρύνει την επαναδιαπραγμάτευση της θέσης της χώρας του εντός της ΕΕ.
«Εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύουμε ότι είναι σωστό για μας να μειώσουμε τα κίνητρα των ανθρώπων που θέλουν να έρθουν εδώ (...) Οι αλλαγές στο σύστημα Πρόνοιας, για να μειωθεί η μετανάστευση στην ΕΕ, θα είναι μια απόλυτη αξίωση στην επαναδιαπραγμάτευση που θα κάνω» δήλωσε στο Λονδίνο, πριν αναχωρήσει χτες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας.
Πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας «Independent» ανέφεραν πως το πολυνομοσχέδιο κατά της μετανάστευσης στη Βρετανία, που προωθεί η κυβέρνηση Κάμερον, θα προβλέπει μεταξύ άλλων την αναστολή τραπεζικών υπηρεσιών σε μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στη Βρετανία, αφού ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί με κρατικές τράπεζες δεδομένων, την επιβολή κυρώσεων σε ιδιοκτήτες ακινήτων που τους ενοικιάζουν δωμάτια ή διαμερίσματα, δυνατότητα στις τοπικές αρχές να απελαύνουν μετανάστες χωρίς νόμιμη άδεια εργασίας και διαμονής στη χώρα, ακόμη και κατάσχεση μεροκάματου μεταναστών από τους αστυνομικούς που θα τους συλλαμβάνουν να εργάζονται δίχως άδεια. Θα επιβληθεί, επίσης, σε επιχειρήσεις να μην προσλαμβάνουν προσωπικό από το εξωτερικό, δίχως να έχουν κοινοποιήσει τις αγγελίες για θέσεις εργασίας στη Βρετανία, ενώ μελετάται η ίδρυση μίας «Μεταναστευτικής Δύναμης Κρούσης», με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, που θα συντονίζει τις δράσεις και τα μέτρα των αρμόδιων αρχών, με στόχο τη μείωση της μετανάστευσης.
Μία πρόγευση των μέτρων κατά της μετανάστευσης που μελετά η βρετανική κυβέρνηση, αναμένεται να πάρουν σήμερα οι ομόλογοι του Ντέιβιντ Κάμερον στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας, καθώς θα επιχειρήσει να προωθήσει τη νέα αντιμεταναστευτική πολιτική που προωθεί εντός της χώρας του, ώστε να καταστήσει την παράνομη εργασία ποινικό αδίκημα και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Ισχυρή χώρα δεν είναι εκείνη που ανεβάζει τη γέφυρα... είναι εκείνη που ελέγχει τη μετανάστευση» αναμένεται να τους πει σήμερα ο Κάμερον, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα από το πρωθυπουργικό γραφείο.
Στο μεταξύ, η βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δημοσιοποίησε το περασμένο 24ωρο νέα στοιχεία, που δείχνουν σημαντική αύξηση του αριθμού των μεταναστών, από το 2013 ως το 2014, κατά τουλάχιστον 108.000 άτομα, εκ των οποίων πάνω από το 50% προήλθαν από χώρες - μέλη της ΕΕ. Το 2014, εκτιμάται πως στη Βρετανία προσήλθαν 318.000 νέοι μετανάστες, αριθμός που θεωρείται ο υψηλότερος από το 2005.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget