ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ Στις ΗΠΑ για ΝΑΤΟικές βάσεις και «μπίζνες» του κεφαλαίου

Με την υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας,Βικτόρια Νούλαντ,συναντήθηκε χτες, στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Αμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος.
Η συνάντηση έγινε αργά χτες ώρα Ελλάδας και στον απόηχο της προηγούμενης συνάντησής τους, στην Αθήνα, στην οποία ο Π. Καμμένος γνωστοποίησε το «ενδιαφέρον» της ελληνικής κυβέρνησης για «μία GtoG (government to government agreement) (σ.σ. συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων) με τις ΗΠΑ, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου». Είχε ορίσει, μάλιστα, τότε το μοίρασμα σε ποσοστά «70-30».
Ο ίδιος συμπλήρωνε, λίγες μέρες αργότερα, ότι «οποιαδήποτε συνεργασία είναι αυτή και με οποιονδήποτε τρόπο (σ.σ. είτε διακρατική, είτε απευθείας με αμερικανικές εταιρείες), νομίζω ότι θα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών και προς το συμφέρον της ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής». Πρόσθεσε: «Θα επιδιώξουμε (σ.σ. ως κυβέρνηση) να εμπλακούν στην εξόρυξη και αμερικανικές εταιρείες. Είτε επίσημα το αμερικανικό κράτος, είτε αμερικανικές εταιρείες, διότι είναι σημαντική η παρουσία των ΗΠΑ και για την ασφάλεια αυτών των επενδύσεων», είπε, καλώντας ουσιαστικά τις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις να αναλάβουν την προστασία επενδύσεων του κεφαλαίου στην ελληνική επικράτεια.
Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη, ο Π. Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με την υφυπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Κριστίν Γουόρμουθ, δήλωσε: «Μιλήσαμε για τα θέματα που αφορούν τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟκαι ιδιαίτερα τα θέματα της τρομοκρατίας και το ρόλο που θα παίξει η Ελλάδα, το σημαντικό ρόλο που παίζει η Σούδα και η ναυτική βάση, όπως επίσης και τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μια ΝΑΤΟική αεροπορική βάση, μάλλον οι δραστηριότητες που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην Κρήτη, να μεταφερθούν κατόπιν της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, μετά από εισήγηση της Πολεμικής Αεροπορίας, στηνΚάρπαθο»...
Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα, στις 15/5, ο υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Αθήνα, στο συνέδριο του «Economist», είχε αποκαλύψει ότι θα συζητούσε με τους Αμερικανούς αξιωματούχους την «ενίσχυση της Σούδας» και την «πρόταση της Ελλάδας για τη δημιουργία μίας σημαντικής ΝΑΤΟικής αεροπορικής βάσεως στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο», στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να παίξει ρόλο μπροστάρη στην προώθηση των νέων ιμπεριαλιστικών σχεδίων του ευρωατλαντικού άξονα στην Ανατολική Μεσόγειο, προς γεωστρατηγική αναβάθμιση των εγχώριων μονοπωλίων.
Στα πλαίσια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, εξάλλου, ο Π. Καμμένος επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της «Lockheed Martin», του αμερικάνικου μονοπωλίου, δηλαδή, στο οποίο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδωσε, με απευθείας ανάθεση, συμβόλαιο ύψους 500 εκατ. δολαρίων για την επισκευή των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας «P-3 Orion», «για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ»...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget