Φορολογική αμνηστία στο κεφάλαιο

Από την άλλη, σχεδιάζονται προκλητικές ρυθμίσεις φορολογικής αμνήστευσης για μερίδες της ελληνικής πλουτοκρατίας, προκειμένου, έναντι συμβολικού φόρου, να επανεισαγάγουν στις ελληνικές τράπεζες κεφάλαια που φυγάδευσαν σε τράπεζες του εξωτερικού.
Η σύναψη «πολιτικής συμφωνίας» για τη «φορολόγηση» καταθέσεων Ελλήνων στις τράπεζες της Ελβετίας, ήταν το αντικείμενο χτεσινής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών,Γ. Βαρουφάκη, και Επικρατείας, Π. Νικολούδη, μεαντιπροσωπεία αξιωματούχων της ελβετικής κυβέρνησης.
Πρόκειται για μια ακόμη «καραμπινάτη» ρύθμιση αμνήστευσης για καταθέσεις που προέρχονται από κάθε είδους παραβάσεις (φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος κ.ά.), που προϋποθέτει την «εθελοντική συμμετοχή» τυχόν ενδιαφερομένων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά αυτά θα διεκπεραιωθούν με συμβολικό φόρο της τάξης του 15%, την ώρα που ο συντελεστής για μισθωτούς και συνταξιούχους φτάνει στο 22% για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ το χρόνο!
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες ρυθμίσεις φορολογικής αμνήστευσης για μερίδες της πλουτοκρατίας έχουν εφαρμοστεί και άλλες φορές στο παρελθόν, αλλά με αμελητέα έσοδα για το κρατικό ταμείο. Είναι φανερό πως η κάλυψη του εισπρακτικού στόχου θα προέλθει από την εφαρμογή και άλλων αντιλαϊκών μέτρων...
Να υπενθυμίσουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία επιχειρηματικοί όμιλοι απαλλάσσονται πλέον μέχρι και στο 100% για τα πρόστιμα πους τους επιβλήθηκαν μετά από φορολογικούς ελέγχους, όπως για λαθρεμπόριο, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, απόκρυψη φορολογικής ύλης, μη απόδοση ΦΠΑ και εδικών φόρων κ.ά. Τα παραπάνω ποσά για τις φοροπαραβάσεις του κεφαλαίου, τα οποία έχουν βεβαιωθεί μετά από φορολογικούς ελέγχους, δεν εντάσσονταν στο «κούρεμα» που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση για τις 100 δόσεις, κάτι που η συγκυβέρνηση έσπευσε να «διορθώσει».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget