43ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ ΟΤΑ Δεύτερη δύναμη και ενισχυμένη σε έδρες η ΔΑΣ

Παρά το όργιο της νοθείας, οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν με επιτυχία τη μάχη
Ενισχυμένη βγήκε η ΔΑΣ στο 43ο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, με το ψηφοδέλτιό της να αναδεικνύεται ξανά σε δεύτερη δύναμη, παρά τη νοθεία, τις πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις, ακόμα και τη βία που χρησιμοποίησε η συνδικαλιστική πλειοψηφία.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΑΣ, στο προηγούμενο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, το 2012, δεν «κατέβασε» ψηφοδέλτιο, διαμαρτυρόμενη για το όργιο νοθείας που είχε συντελεστεί και τότε, καθώς η πλειοψηφία είχε αποκλείσει πολλά σωματεία και δεκάδες αντιπροσώπους, επειδή στις εκλογές των σωματείων τους συμμετείχαν και συμβασιούχοι. Ετσι, το μέτρο σύγκρισης για τα εκλογικά αποτελέσματα της ΔΑΣ είναι το Συνέδριο του 2009.
Συγκεκριμένα, στο 43ο Συνέδριο για την ανάδειξη νέου Γενικού Συμβουλίου ψήφισαν 542, έγκυρα 539 (από 666 ψηφίσαντες και 663 έγκυρα το 2009). Σύμφωνα με την καταμέτρηση, η ΔΑΣ πήρε 117 ψήφους και εξέλεξε 8 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο (από 133 ψήφους και 7 μέλη). Η πρώην ΠΑΣΚΕ (σήμερα «Συνδικαλιστική Ανατροπή») πήρε 217 ψήφους και 14 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο (από 330 ψήφους και 18 μέλη το 2009).
Η πρώην ΑΣΚ (σήμερα ΜΕΤΑ, παράταξη που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 106 ψήφους και 7 μέλη (από 56 ψήφους και ένα μέλος το 2009). Η ΔΑΚΕ πήρε 72 ψήφους και πέντε μέλη (από 107 και έξι μέλη το 2009). Οι «Αγωνιστικές Κινήσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) πήρε 23 ψήφους και ένα μέλος (από 29 ψήφους και ένα μέλος). Για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το επόμενο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, η ΔΑΣ έβγαλε 22 (από 25), η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» 40 (από 64), το ΜΕΤΑ 20 (από 11), η ΔΑΚΕ 14 (από 20), οι «Αγωνιστικές Κινήσεις» 5 (από 5).
Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, επεσήμανε: «Οι αντιπρόσωποι που είχαν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ και όσοι συμπαρατάχτηκαν μαζί της, έδωσαν με επιτυχία μια σκληρή μάχη στο 43ο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, απέναντι στη συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας, που δεν ήθελε να γίνει συνέδριο. Να γίνει, δηλαδή, ουσιαστική συζήτηση για τη στάση του κλάδου απέναντι στην επίθεση που δέχεται.
Αντιμετώπισαν τη βία, τη νοθεία, τους εκβιασμούς, τις πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις των ηγεσιών της πρώην ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που σταμάταγαν όποτε ήθελαν τις διαδικασίες και δημιουργούσαν τεχνητή έλλειψη απαρτίας, απέκλειαν αντιπροσώπους και σωματεία.
Αντιπαρατέθηκαν και με το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, της ηγεσίας του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ), που και αυτή συνέβαλε, σε ένα μικρότερο βαθμό, στη νοθεία -όπως στην περίπτωση του νομού Ηρακλείου Κρήτης- και δε θέλησε να γίνει συζήτηση, γιατί θα αποκαλυπτόταν η στήριξη που προσφέρει στην κυβέρνηση για την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών, όπως η αρπαγή των αποθεματικών των δήμων κλπ».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget