Μια πρώτη νίκη πέτυχαν οι εργαζόμενοι στη «ΣΟΛ ΑΕΟΕ» Στο πλευρό τους η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής

Την αύξηση του μισθού κατά ποσό αντίστοιχο της αύξησης των εισφορών του Ταμείου Υγείας πέτυχαν οι εργαζόμενοι της«ΣΟΛ ΑΕΟΕ», έχοντας στο πλευρό τους την Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).
Στην ανακοίνωσή της η Ένωση σημειώνει:
«Την Πέμπτη 26 Μάρτη, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και εργαζόμενων της "ΣΟΛ ΑΕΟΕ", με τη διοίκηση της εταιρείας, μετά από αίτημα της Ένωσης.
Το θέμα της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων στην εταιρεία, με αιχμή αυτό της έμμεσης μείωσης των μισθών (αύξηση των εισφορών, ενώ οι μισθοί είναι παγωμένοι), το πάγωμα των μισθών από το 2011, την κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων, αλλά και την κατοχύρωση όλων των όρων εργασίας μέσα από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει τις πραγματικές μας ανάγκες.
Το Σωματείο μας, σαν συνέχεια της παρέμβασης γι’ αυτά τα ζητήματα για πάνω από ένα μήνα στο χώρο της εταιρείας και με τη συσπείρωση και τη δράση αρκετών εργαζομένων, πέτυχε την αύξηση του μισθού κατά ποσό αντίστοιχο της αύξησης των εισφορών του Ταμείου Υγείας.
Η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι δε θα μειωθεί το καθαρό πληρωτέο κανενός εργαζόμενου λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Από τη μισθοδοσία του Απρίλη θα προχωρήσουν σε ισόποση αύξηση του μισθού και θα δοθούν αναδρομικά οι μειώσεις που έγιναν από 1/1/15.
Αποδεικνύεται πως η αποφασιστική και οργανωμένη δράση των εργαζομένων σε κάθε χώρο εργασίας μαζί με το σωματείο, μπορεί να φέρει και σήμερα, με τις δύσκολες καταστάσεις που επικρατούν, αποτελέσματα.
Η συμμετοχή όλων μας είναι ακόμα πιο αναγκαία! Το Σωματείο μας καλεί σε συνέλευση όλους τους εργαζόμενους της "ΣΟΛ" την Τρίτη 31 Μάρτη και ώρα 6.30, για να συζητήσουμε μετά απ’ αυτή την πρώτη νίκη, τη συνέχεια του αγώνα μας και για τα άλλα αιτήματα.
Καλούμε τους συναδέλφους και από τις άλλες ελεγκτικές να συσπειρωθούν γύρω από την Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού και οργανωμένα αντίστοιχα ζητήματα προκύπτουν στους χώρους εργασίας τους».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget