Συναυλία για την ανεργία σήμερα από τη Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Θερμαϊκού

Συγκέντρωση - συναυλία αλληλεγγύης και αγώνα για την ανεργία και την υποαπασχόληση διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Θερμαϊκούσήμερα Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015, στις 19.00, στη Μηχανιώνα (θέατρο 1ου Γυμνασίου).
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα τονίζεται:
«Είναι κοινή διαπίστωση πως η κατάσταση για την εργατική - λαϊκή οικογένεια πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, πως ο αντίπαλος και τα προβλήματα παραμένουν παρόντα, ενώ και ο χρόνος που περνάει χωρίς προοπτική λύσης, τα οξύνει ακόμα περισσότερο. Η εκρηκτική αυτή κατάσταση γίνεται εντονότερη σε μικρές τοπικές κοινωνίες όπως η δική μας, καθώς οι εναλλακτικές διέξοδοι παραμένουν ανύπαρκτες, μπροστά στα επίσης οξυμένα τοπικά προβλήματα.
Τα εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας, ειδικά στους νέους, το συνεχιζόμενο κλείσιμο πολλών μικρών επιχειρήσεων, η συνεχιζόμενη φοροληστεία των επαγγελματιών και των νοικοκυριών, οι συνεχείς περικοπές κονδυλίων σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που κάνουν την καθημερινότητα του μέσου πολίτη όλο και πιο αβάσταχτη, αποτελούν ωρολογιακές βόμβες έτοιμες να εκραγούν.
Το εμπόριο ελπίδων και υποσχέσεων για "ανατροπή" αυτής της κατάστασης, με το οποίο κάποιοι ζήτησαν και πήραν την ψήφο του ελληνικού λαού, πολύ γρήγορα ξεθωριάζει. Η συγκυβέρνηση Σύριζα - Ανελ, όχι μόνο δεν φαίνεται διατεθειμένη να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης, αλλά αντίθετα, διακηρύσσει σε όλους τους τόνους, ότι η αντιμετώπισή τους μεταφέρεται σε κάποιο αόριστο μέλλον, καθώς προτεραιότητά της αποτελούν η "διαπραγμάτευση" με τους λύκους της ΕΕ και του ΔΝΤ, η πληρωμή του "χρέους" τους από το αίμα των λαϊκών στρωμάτων και η προώθηση μέτρων για την ενθάρρυνση και ενίσχυση των επενδύσεων του μεγάλου κεφαλαίου. Ακόμα και τα ψίχουλα που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά για την περίφημη "αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης" εμφανίζονται σήμερα αγνώριστα, πετσοκομμένα χωρίς την παραμικρή δυνατότητα να εξασφαλίσουν ακόμα και αυτό το ελάχιστο μαξιλαράκι μπροστά στην απόλυτη εξαθλίωση.
Οραματιζόμαστε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες
Όλοι μαζί να οργανώσουμε τη συμμαχία μας για τους αγώνες που είναι μπροστά μας.
Η Λαϊκή Επιτροπή του Δήμου Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και της ΟΓΕ, έχει διαθέσει όλες τις δυνάμεις της για την επίτευξη αυτού του στόχου... Της ανάπτυξης ενός ισχυρού αποφασισμένου κινήματος αγώνα και αλληλεγγύης που θα αγκαλιάσει όλους τους πολίτες της περιοχής και θα συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίσουμε όλοι. Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο. Αρκεί οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, μιας και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η αναζήτηση "σωτήρων" δεν είναι η λύση.
Προς την κατεύθυνση αυτή και μέσα στα πλαίσια των άλλων δράσεών της (υγεία, παιδεία, δημοτικά θέματα κλπ.) αποφασίστηκε για το επόμενο διάστημα να δοθεί προτεραιότητα στο ζήτημα της ανεργίας. Η συναυλία της 28ης Μαρτίου 2015, ώρα 19.00, στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου Μηχανιώνας, αποτελεί την αφετηρία αυτής της προσπάθειας.
Καλούμε όλους τους συντοπίτες μας, να στρατευτούν μαζί μας στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Κανείς δεν περισσεύει. Καλούμε ειδικά όσους είναι άνεργοι και τις οικογένειες τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ειδικά όσους δουλεύουν σε συνθήκες άσχημες, με ελαστικές μορφές εργασίας ή χωρίς ασφάλιση. Η συνάντησή μας εκεί θα μας δώσει την ευκαιρία, να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και πληροφορίες, να διαμορφώσουμε μαζί ένα πλαίσιο δράσης...
Γιατί δεν τους χαρίζουμε τις ζωές μας και τις ζωές των
Παιδιών μας γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget