Τις τεράστιες ελλείψεις στις δομές Υγείας καταγγέλλει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ

Τις ελλείψεις στις δομές Υγείας στο Βόλο στηλίτευσε σε συνέντευξη που παραχώρησε ηΓραμματεία Μαγνησίας τουΠΑΜΕ. Παράλληλα κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στησυγκέντρωση που διοργανώνει την Πέμπτη 2 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου.
Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε:
«Οι ανάγκες μας, οι ανάγκες των εργατικών και λαϊκών οικογενειών είναι πάνω απ’ όλα και στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών μας. Οι ανάγκες αυτές δεν μπορούν να μπαίνουν κάθε φορά στο κρεβάτι του Προκρούστη της εκάστοτε συγκυρίας και των κυβερνητικών εναλλαγών. Είναι πάγιες, μόνιμες και συνεχώς εξελισσόμενες με βάση τις εξελίξεις της επιστήμης, της τεχνικής, του πολιτισμού και του πλούτου που παράγεται από τη δική μας δουλειά.
Με αυτή την αρχή το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, γενικότερα τους εργαζόμενους και όλες τις λαϊκές οικογένειες να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους, να παλέψουν σήμερα για την κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια σε όλους τους τομείς: Στα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς, στις συντάξεις, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Παιδεία, στην Υγεία. "Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα"! Το μήνυμα αυτό πρέπει να σταλεί στη σημερινή συγκυβέρνηση. Κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων και όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων, ανάκτηση όλων των απωλειών. Αυτή είναι η βάση πίσω από την οποία δεν μπορούν να πάνε οι λαϊκές οικογένειες.
Το ζήτημα της κατάστασης των δομών της Δημόσιας Υγείας είναι το πιο χαρακτηριστικό. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε εκρηκτικές συνθήκες. Είναι πιο έντονες στην πόλη μας, μιας και με βάση τους σχεδιασμούς χρόνων -μνημονιακούς και μη μνημονιακούς- και στα πλαίσια της υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας, έχουμε αδειάσει -κυριολεκτικά- από γιατρούς, το Νοσοκομείο μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας, με περιορισμένες δυνατότητες, το ΠΕΔΥ (ΙΚΑ) ουσιαστικά έχει καταντήσει ερείπιο.
Αναφέρουμε μόνο ένα από τα δεκάδες στοιχεία που υπάρχουν και αφορά τους πιο νέους εργαζόμενους, τις νέες οικογένειες: Αυτή τη στιγμή στο Βόλο, με πληθυσμό πάνω από 120.000 υπάρχουν όλοι και όλοι 6 παιδίατροι: 1 στο ΠΕΔΥ, 3 στο Νοσοκομείο (οι δύο μάλιστα είναι επικουρικοί, των οποίων η σύμβαση λήγει τον Ιούνη) και δύο συμβεβλημένοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται με τα ραντεβού και το μαρτύριο του τηλεφώνου κάθε 1η του μήνα για να προλάβουμε το πλαφόν.
Για κάποιο σοβαρό περιστατικό, ακόμα και μικροατυχήματα, που είναι -όπως γνωρίζουμε- πολύ συχνά σε μικρές ηλικίες, δεν υπάρχει υποδομή στην πόλη, πρέπει -με τον κίνδυνο που συνεπάγεται για τη ζωή του παιδιού- να ξενιτευτεί στη Λάρισα ή τη Θεσσαλονίκη. Μιλάμε για τριτοκοσμικές συνθήκες το έτος 2015!
Το δικό τους καθημερινό Γολγοθά περνούν οι χρόνια πάσχοντες στην πόλη μας, για την περίθαλψη των οποίων γίνεται προσπάθεια να καθιερωθεί η λογική ότι είναι πολυτέλεια. Το τι ζει μια οικογένεια που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα και έχει κάποιο μέλος με χρόνια πάθηση είναι πραγματικά τραγικό, ξαναλέμε το έτος 2015.
Είναι εκατοντάδες και χιλιάδες τα ξεχωριστά και σκληρά παραδείγματα της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη. Νομίζουμε ότι δεν υπάρχει κάποια οικογένεια που δεν έχει μια προσωπική ιστορία, που δεν έχει αντιληφθεί πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση. Δεν μπορούμε να πούμε πόσες ζωές έχουν χαθεί, πόσες συνέπειες έχουν αποτυπωθεί στην υγεία των εργαζομένων της πόλης μας και πόσα ακόμα έχουμε μπροστά μας, εξαιτίας των ελλείψεων και της κατάργησης του δικαιώματος σε υψηλού επιπέδου δημόσια και δωρεάν Υγεία.
Θέλουν να θεωρήσουμε δεδομένη την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, να εξοικειωθούμε με το γεγονός ότι θα ζουν χωρίς προβλήματα μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν!
Η κατάσταση αυτή φανερώνει τις εγκληματικές συνέπειες της πολιτικής που θεωρεί τις παροχές Υγείας προς το λαό "κόστος" που εμποδίζει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Που μετατρέπει κάθε χρόνο τις δημόσιες μονάδες Υγείας σε "επιχειρήσεις" που "πουλάνε" την υγεία στους "πελάτες". Που "ανοίγει" την "αγορά" της υγείας όπως τη θεωρεί, για την κερδοφορία των φαρμακοβιομηχάνων και των μεγαλοεπιχειρηματιών της Υγείας. Αυτή είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, στην οποία είναι δεσμευμένη από πριν από τις εκλογές και η τωρινή συγκυβέρνηση. Τα πρώτα μέτρα που εφαρμόζει (χέρι στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, μείωση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, διατήρηση και συνέχιση των αντιλαϊκών νόμων στην Υγεία μνημονιακών και μη), δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αναμονής.
Έχουν βρει νέο τρόπο να κρατάνε το λαό στη γωνία και να δέχεται τη συνέχιση της βαρβαρότητας: Την αναμονή που καλλιεργούν οι κυβερνητικοί.
Τα σωματεία και οι Επιτροπές Αγώνα που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ απέναντι σε αυτή την τραγική, εκρηκτική και επικίνδυνο κατάσταση, καλούμε όλες τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας να υπερασπιστούμε τις ζωές των παιδιών και των οικογενειών μας και να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας στα ζητήματα της Υγείας.
Πραγματοποιούμε συγκέντρωση την Πέμπτη 2 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου με σύνθημα:
ΔΕ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ!
ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΑ!
Και με τις εξής διεκδικήσεις:
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών και ελλείψεων στο Νοσοκομείο Βόλου, το ΙΚΑ, τα Κέντρα Υγείας.
  • Κανένας ανασφάλιστος. Άμεσα μέτρα για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των οικογενειών των ανέργων, χωρίς καμία προϋπόθεση, στις ίδιες δομές με όλους τους υπόλοιπους και όχι στο διαχωρισμό τους μέσω των Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων που αν και προσφέρουν βοήθεια, δεν μπορεί αντικειμενικά να έχει το επίπεδο του οργανωμένου συστήματος Υγείας.
  • Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των Ταμείων. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες τους από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με αντίστοιχες υποδομές, κρατικό σώμα Γιατρών Εργασίες, Τεχνικών Ασφαλείας, νοσηλευτών».
  • 902.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget