Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Πειραιά: Σημαντικές παρεμβάσεις των αντιπροσώπων της ΔΕΣΚ

Με ομιλίες των επικεφαλής των παρατάξεων και αντιπροσώπων πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27 Μάρτη οι εργασίες του τακτικού συνεδρίου τουΕργατικού Κέντρου Πειραιά. Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν τη Δευτέρα και την Τρίτη 30 και 31 Μάρτη, με ψηφοφορίες για την έγκριση του διοικητικού και του οικονομικού απολογισμού.
Στις εργασίες του συνεδρίου την Παρασκευή, οι αντιπρόσωποι τηςΔημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΔΕΣΚ), που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, στις θεματικές ομιλίες τους αναφέρθηκαν σε σημαντικούς τομείς όπως την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις, τις συντάξεις, τους μισθούς, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, την απλήρωτη εργασία, την παιδεία, την υγεία, τη νεολαία.
Επίσης, στην ανάγκη μαζικοποίησης των συνδικάτων με βάση την εμπειρία από μια σειρά τόπους δουλειάς, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το ταξικό πλαίσιο διεκδίκησης, συσπείρωσης και δράσης του ΠΑΜΕ. Κατέδειξαν επίσης ότι από τη διαπραγμάτευση της νέας συγκυβέρνησης, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό, καθώς αυτή διεξάγεται με σκοπό τη θωράκιση των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Τέλος, κάλεσαν το λαό σε επαγρύπνηση και οργάνωση του αγώνα, καθώς και να μην επιδείξει καμία ανοχή, επανάπαυση και αναμονή. Παράλληλα, ξεδίπλωσαν την αναγκαία ανάπτυξη της δράσης για αλλαγές στο συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ των ταξικών δυνάμεων και σε βάρος του παλιού και νέου εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Στα αξιοσημείωτα των εργασιών του συνεδρίου η υποτονική παρουσία των άλλων παρατάξεων, οι οποίες αρκέστηκαν στις ομιλίες μόνο των επικεφαλής τους.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget