Κιλκίς: Την παρουσία βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου καταγγέλλει το ΚΚΕ

Για προσπάθεια νομιμοποίησης της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, με αφορμή την πρόσκληση βουλευτή του φασιστικού μορφώματος στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι το τελευταίο δίμηνο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έχει προσκληθεί σε εκδηλώσεις που έχουν διοργανώσει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κιλκίς και η σχολή ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού.
«Φαίνεται πως καθόλου δεν τους απασχολεί ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι υμνητές του Χίτλερ, οπαδοί του Μεταξά, της χουντικής δικτατορίας και των ταγματασφαλιτών και πολιτικοί τους απόγονοι. Φαίνεται πως καθόλου δεν τους απασχολεί, επίσης, ότι είναι φορείς μιας αντιδραστικής ιδεολογίας που χωρίζει τους ανθρώπους με βάση το αίμα, τη φυλή και το χρώμα, σπέρνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο, ούτε ότι βρίσκεται συνεχώς και σταθερά απέναντι από το λαϊκό κίνημα, απέναντι από κάθε εργάτη ο οποίος οργανωμένα, συλλογικά και ταξικά πάει να σηκώσει κεφάλι απέναντι στα μονοπώλια και τους εκμεταλλευτές του» τονίζει το ΚΚΕ.
Υπογραμμίζει ότι «όλοι όσοι νομιμοποιούν με τη στάση τους την παρουσία της Χρυσής Αυγής, μέσω του βουλευτή της στο Κιλκίς, φέρουν σοβαρές ευθύνες γιατί νομιμοποιούν το φασισμό, γιατί φέρνουν σε επαφή εκπροσώπους μιας φασιστικής, ναζιστικής, ρατσιστικής και εγκληματικής οργάνωσης με τη νεολαία του τόπου μας».
Όπως τονίζει «ο λαός του Κιλκίς έχει βαθιά χαραγμένες στη μνήμη του τις εγκληματικές ενέργειες των πολιτικών προγόνων των χρυσαυγιτών, τις δολοφονίες, τις καταδόσεις, τις εκτελέσεις κ.ά. Αυτή την ιστορική πραγματικότητα καλείται σήμερα να μεταφέρει στη νέα γενιά του τόπου μας και να τη συνδέσει με τη σημερινή στάση της Χρυσής Αυγής απέναντι στα λαϊκά προβλήματα και τις λαϊκές ανάγκες, αναδεικνύοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, του καπιταλισμού που σαπίζει, το μακρύ χέρι των αφεντικών».
Το ΚΚΕ καλεί «την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία του νομού να απομονώσουν οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή, να γυρίσουν την πλάτη στον εθνικισμό και το φασισμό που μόνο σκοπό έχουν την υποταγή στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων και στέλνει τον λαό στην εξαθλίωση. Να καταδικάσουν όλα τα κόμματα που υλοποιούν αυτή την πολιτική, δέχονται να καταθέτουν από κοινού στεφάνια και να παραβρίσκονται στις ίδιες εκδηλώσεις, ενώ την ίδια στιγμή να καλούν σε αντιφασιστικό αγώνα.
Ο λαός να χαράξει το δικό του δρόμο, αντιπαλεύοντας τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ των κυβερνήσεων και των κομμάτων της και επιτελώντας το ιστορικό του καθήκον να παλέψει για τη μόνη διέξοδο από τη σαπίλα του καπιταλισμού, την εργατική - λαϊκή εξουσία και οικονομία, τη μόνη ικανή να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget