Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί τους Παλαιστίνιους για εγκλήματα πολέμου!

Η Διεθνής Αμνηστία (ΔΑ), η γνωστή οργάνωση-απολογητής του ιμπεριαλισμού που δρα με το προκάλυμμα της «προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», κατηγόρησε σήμερα τις ένοπλες οργανώσεις στα Παλαιστινιακά Εδάφη ότι διέπραξαν «εγκλήματα πολέμου» και σκότωσαν Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αμάχους κατά τη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο χρόνο.
Στην τελευταία έκθεσή της υποστηρίζει ότι οι ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις -περιλαμβανομένης της ένοπλης πτέρυγας της «Χαμάς»- σκότωσαν πολλούς αμάχους όταν εξαπέλυσαν επιθέσεις στα τυφλά με ρουκέτες και όλμους, κάτι που απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο.
Σύμφωνα με την έκθεση, έξι άμαχοι στο Ισραήλ -περιλαμβανομένου ενός τετράχρονου αγοριού- σκοτώθηκαν σε τέτοιου είδους επιθέσεις, ενώ η ΔΑ φτάνει στο σημείο να καταλογίσει σε ένοπλους Παλαιστίνιους την ευθύνη για το θάνατο 13 Παλαιστινίων αμάχων, εκ των οποίων οι 11 ήταν παιδιά, από βλήμα όλμου που έπληξε τον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Σάτι στη Γάζα.
Τότε οι Παλαιστίνιοι είχαν κατηγορήσει για την επίθεση τον ισραηλινό στρατό, αλλά η ΔΑ, επικαλούμενη «ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα», ισχυρίζεται ότι παλαιστινιακή ρουκέτα ήταν εκείνη που προκάλεσε το θάνατο των προσφύγων.
Εξίσωση θύτη - θύματος
Στη λογική της εξίσωσης θύτη και θύματος ο Φίλιπ Λούθερ, ο διευθυντής του παραρτήματος Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής της ΔΑ, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι «οι καταστροφικές επιπτώσεις των ισραηλινών επιθέσεων εναντίον Παλαιστίνιων αμάχων στη διάρκεια της σύγκρουσης είναι αδιαμφισβήτητες, αλλά οι παραβιάσεις από τη μία εμπλεκόμενη πλευρά σε μία σύγκρουση δεν μπορούν ποτέ να δικαιολογήσουν τις παραβιάσεις από την αντίπαλη πλευρά».
Εκπρόσωπος της «Χαμάς» καταδίκασε την έκθεση της οργάνωσης, λέγοντας ότι «είναι γεμάτη ψέματα» και «βασίζεται σε πληροφορίες των Ισραηλινών», σύμφωνα με την «New York Times».
Οργάνωση - απολογητής του ιμπεριαλισμού
Η Διεθνής Αμνηστία ιδρύθηκε το 1961 από το Βρετανό δικηγόρο Πίτερ Μπένενσον, με στόχο «να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελεύθερη έκφραση». Ωστόσο, πολύ γρήγορα, η συγκεκριμένη ΜΚΟ «αλώθηκε» από τις μυστικές υπηρεσίες των ιμπεριαλιστών, όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο ιδρυτής της! Συγκεκριμένα το 1966 ο Μπένενσον κατήγγειλε ότι στην οργάνωση είχαν διεισδύσει Βρετανοί πράκτορες και ζήτησε τη μεταφορά της έδρας της από τη Βρετανία και το Λονδίνο σε άλλη χώρα. Οι καταγγελίες δεν επιβεβαιώθηκαν από την «ανεξάρτητη» έρευνα που διεξήχθη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρησή του από την οργάνωση. Ωστόσο, ανάλογες καταγγελίες εκφράστηκαν στη συνέχεια και στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για εμπλοκή της CIA στην εν λόγω οργάνωση...
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget