Διακήρυξη της ΔΕΣΚ για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Ξεκινά την Παρασκευή 27 Μάρτη στις 3 το μεσημέρι

Ξεκινά την Παρασκευή 27 Μάρτη στις 3 το μεσημέρι το τακτικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Οι εργασίες της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων του ΕΚ Πειραιά θα γίνουν στην αίθουσα του ΕΚΠ, ενώ στην διακήρυξή της ηΔημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση(στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) μεταξύ άλλων επισημαίνει:
«Η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του ΕΚΠ, πραγματοποιείται σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που επιφέρουν τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα καθώς και σε συνθήκες όπου προετοιμάζονται νέα αντεργατικά μέτρα, νέα μνημόνια.
Ζούμε όλη αυτή την κατάσταση σε κάθε κλάδο, με μεγάλη μείωση παραγωγής και με καταστροφικές συνέπειες σε κλάδους όπως και στον Πειραιά, με την συρρίκνωση της Ν/Ζώνης, την απαξίωση των Ναυπηγείων, το κλείσιμο εκατοντάδων επιχειρήσεων ιδιαίτερα μικρομάγαζων, με συνέπεια απολύσεις, ανεργία, περιορισμούς εσόδων στα κρατικά ταμεία και ασφαλιστικούς οργανισμούς. Ειδικά η ανεργία στον Πειραιά έχει χτυπήσει κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια. Επιπλέον χιλιάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ πετιούνται στην ανεργία, καταχρεωμένοι και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Την ίδια στιγμή σε όλους τους χώρους δουλειάς, παραμένει και εντείνεται η επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων, η εργοδοτική τρομοκρατία, προκειμένου να μειωθεί η τιμή της εργατικής δύναμης και να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Τα αδιέξοδα στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης από το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, οδηγούν σε μεγαλύτερη όξυνση της βασικής αντίθεσης κεφαλαίου - εργασίας. Στο έδαφος αυτών των εξελίξεων τα αστικά επιτελεία κλιμακώνουν τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία στο λαό μαζί με τα βάρβαρα μέτρα που έτσι και αλλιώς προχωράνε σε όλη την ΕΕ με μνημόνια ή χωρίς».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget