ΕΚ Θεσπρωτίας: Το 5ευρω στα νοσοκομεία είναι εδώ και συνεχίζει να χαρατσώνει το λαό

Το γεγονός ότι το 5ευρω στα νοσοκομεία συνεχίζει να υπάρχει και να χαρατσώνει το λαό καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.
Καταγγέλλει την κυβέρνηση που «προεκλογικά υποσχόταν, ανάμεσα σε πολλά άλλα, ότι θα καταργήσει το χαράτσι των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων» και τώρα οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν ότι το χαράτσι αυτό εξακολουθεί να εισπράττεται κανονικά. Μάλιστα, το ίδιο συνεχίζουν να πληρώνουν οι ασθενείς, βαριά χαράτσια στα απογευματινά ιατρεία, στα ιδιωτικά χειρουργεία που λειτουργούν μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, μεγάλη συμμετοχή σε πολλά φάρμακα και εξετάσεις, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις πληρώνουν όλη τη φαρμακευτική δαπάνη ή τη δαπάνη για διάφορες εξετάσεις.
Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει επίσης ότι με ευθύνη της κυβέρνησης «εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και άλλα μέσα από τα δημόσια νοσοκομεία, τα ΚΥ, γεγονός που είναι σε βάρος της υγείας του λαού ή εξαναγκάζει πολύ κόσμο να καταφεύγει στους ιδιώτες, ξοδεύοντας ακόμα περισσότερα για την υγεία τους».
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας διεκδικεί:
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
  • Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για την Υγεία. Να παρθεί πίσω το χαράτσι των 25 ευρώ για τα νοσήλια.
  • Να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στην είσοδο των νοσοκομείων στα εξωτερικά ιατρεία.
  • Να καταργηθεί το 1 ευρώ στη συνταγογράφηση.
  • Να καταργηθεί το χαράτσι στα απογευματινά ιατρεία και τα ιδιωτικά χειρουργεία μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Να καταργηθεί κάθε άλλη πληρωμή στο Δημόσιο Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας. Πλήρης παροχή σύγχρονων δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών, με ή χωρίς βιβλιάριο υγείας.
  • Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%».
902.gr

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget