Ουκρανία: Δάνειο 1,8 δισ. ευρώ με σκληρό μνημόνιο ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο

Την εκταμίευση δανείων συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ για την Ουκρανία, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει βραχυπρόθεσμα το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών, ενέκρινε σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συγκεντρώσει τα κεφάλαια από τη διεθνή αγορά ομολόγων και θα τα δανείσει στην Ουκρανία με το ίδιο ακριβώς επιτόκιο. Η Ουκρανία θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα μέσα σε δεκαπέντε χρόνια.
Αντιλαϊκά μέτρα συνοδεύουν το δάνειο
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι όροι για το δάνειο θα συμφωνηθούν από την ΕΕ και την Ουκρανία με το μνημόνιο που θα υπογραφεί και θα δεσμεύει την Ουκρανία σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων θεμελιωδών αδυναμιών που προκάλεσαν το σημερινό έλλειμμα.
Το σχέδιο συμφωνίας περιλαμβάνει δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλαγές στη φορολογία, μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα και στον τομέα της Ενέργειας, καθώς και μέτρα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Μετά την υπογραφή του μνημονίου, το ποσό θα μεταφερθεί στον προϋπολογισμό της Ουκρανίας, ενώ η εκταμίευση των δύο τρίτων των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2015 και η τελική δόση θα εκταμιευθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2016.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget