Αργεντινή: Απαλλαγή της προέδρου Φερνάντες από εφετείο

Εφετείο του Μπουένος Αϊρεςεπικύρωσε την απόφαση πρωτοβάθμιου δικαστηρίου με την οποία η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Κίρσνερ απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες περί παρακώλυσης της έρευνας για τη βομβιστική επίθεση του 1994 σε εβραϊκό κέντρο της αργεντίνικης πρωτεύουσας και περί συγκάλυψης του ρόλου τουΙράν στην υπόθεση.
Οι τρεις εφέτες του ομοσπονδιακού Εφετείου της Αργεντινής απέρριψαν την έφεση κατά πλειοψηφία (2-1), λόγω «έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων» σε βάρος της προέδρου Φερνάντες.
Σημειώνεται πάντως ότι ο εισαγγελέας Αλμπέρτο Νίσμαν που βρέθηκε δολοφονημένος στις 18 του περασμένου Γενάρη, είχε αντιταχθεί στο ενδεχόμενο να μπει στο αρχείο η συγκεκριμένη υπόθεση και φέρεται πως είχε κατηγορήσει την πρόεδρο της χώρας πως είχε προσπαθήσει να συγκαλύψει την υπόθεση επιδιώκοντας τη σύναψη σημαντικής πετρελαϊκής συμφωνίας με την Τεχεράνη.
Δικαστικές πηγές στο Μπουένος Άϊρες σημειώνουν πάντως ότι η υπόθεση θα μπορούσε να ξανανοίξει με την υποβολή νέας έφεσης σε άλλο δικαστήριο, ή την προσφυγή απευθείας στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αργεντινής.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget