Απο... μερα......σε...μερα.....

Την τιμητική της η μισαλλοδοξία
«Και το όνειρό μας είναι / στην Πόλη εμείς να μπούμε / σημαία να υψώσουμε / τον ύμνο εμείς να πούμε». Αυτό τραγούδησε προχτές το τμήμα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ, γνωστότερη ως ΟΥΚ, Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών) που παρέλασε στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, όπως τις οργάνωσαν κυβέρνηση, υπουργείο Αμυνας και περιφέρεια Αττικής. Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχαν αποσπάσει το χειροκρότημα από την εξέδρα των επισήμων, όπου, μεταξύ άλλων, ήταν και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κ.ά. Σημειωτέον, η μόνη -μέχρι στιγμής- επίσημη αντίδραση του υπουργείου Αμυνας στο απαράδεκτο συμβάν είναι η απόφαση του υπουργού να απονείμει πενθήμερη τιμητική άδεια στο στρατιωτικό προσωπικό που συμμετείχε στην παρέλαση, άρα και στα καλόπαιδα της ΔΥΚ...

Η καταστροφή...
Εγραψε η «Αυγή», 25/3/2015: «Ιδιαίτερη σημασία αποκτά και η αναφορά Τσίπρα πως το μνημονιακό πρόγραμμα δεν είναι "ιστορία επιτυχίας", αλλά αντιθέτως είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία». Την ίδια ώρα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με το 70%, όπως έχουν πει, των μνημονίων. Ο Αλ. Τσίπρας είπε στη συνάντησή του με την Α. Μέρκελ, ότι δεν πρόκειται να καταστρέψουν ό,τι θετικό έχει πετύχει η προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτή που εφάρμοζε μνημονιακή πολιτική. Οτι θα συνεχίσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή. Οτι θα συνεχίσουν με πρωτογενή πλεονάσματα και πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Ο,τι, δηλαδή, έκανε και η προηγούμενη μνημονιακή, όπως έλεγαν, κυβέρνηση. Τότε πού είναι ο «καταστροφικές επιπτώσεις» που λέει ο Αλ. Τσίπρας; Προφανώς μόνο στα «μεγάλα πλεονάσματα» που εμποδίζουν να δοθεί ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο για επενδύσεις. Και για να να σταματήσουν την «καταστροφή» ζητούν τη μείωσή τους! Με απλά λόγια, σωτηρία απ' την «καταστροφή» θα υπάρχει μόνο για το κεφάλαιο, για το λαό θα συνεχίζεται!

Αναμενόμενες απαντήσεις
Τη στιγμή που το πρόβλημα των ναρκωτικών παίρνει επιδημικές διαστάσεις, με το 10% των 15χρονων μαθητών να έχουν κάνει τουλάχιστον μια φορά χρήση κάνναβης, το ΚΕΘΕΑ έρχεται αντιμέτωπο με την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού λόγω μη προσλήψεων στις υπηρεσίες του εδώ και μια 8ετία, ενώ εκκρεμούν τα αιτήματα 15 τοπικών κοινωνιών για τη δημιουργία «στεγνών» προγραμμάτων. Παρόλα αυτά, στη συνάντηση του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό, αυτός περιορίστηκε σε αοριστολογίες του τύπου «εξετάζονται τα προβλήματα». Η απάντηση προβλεπόμενη, καθώς τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης για το θέμα των ναρκωτικών είναι γνωστά και πλήρως ταυτόσημα με τις επιταγές της ΕΕ. Μια πολιτική που επιδιώκει την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και συγχρόνως υπονομεύει την πρόληψη και την απεξάρτηση.

Ποια ανάκαμψη;
Η «Καθημερινή», 24/3/2015, μιλά για «εύθραυστη ανάκαμψη», αναφέροντας ότι «η ανάπτυξη του 2014 διαμορφώθηκε στο 0,8%, σύμφωνα με ανάλυση του ΙΟΒΕ. Οι κύριοι προωθητικοί παράγοντες ήταν η εγχώρια ζήτηση που αυξήθηκε για πρώτη φορά από το 2007, κατά 1,1%, η συμβολή του εξωτερικού τομέα ήταν ελαφρώς θετική (0,2%), ενώ η αρνητική μεταβολή των αποθεμάτων αφαίρεσε περίπου 0,5 της εκατοστιαίας μονάδας από τον ρυθμό ανόδου του ΑΕΠ. "Δεδομένων των μεταβολών στις βασικές συνιστώσες του ΑΕΠ, η ανάκαμψη το 2014 δεν εγγυάται την απαρχή μιας διατηρήσιμης αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας, γι' αυτήν την εξέλιξη απαιτείται σημαντική αύξηση του ποσοστού των επενδύσεων στο ΑΕΠ, που θα εκτείνεται σε βάθος χρόνου"». Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει: «Ραγδαία επιδείνωση σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο του 2015, υποχωρώντας κατά 16% έναντι υποχώρησης 5,2% του αντίστοιχου δείκτη Ιανουαρίου του 2014, ενώ αντίστοιχη είναι η πορεία του δείκτη και σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2014. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναδεικνύουν την αδυναμία εξόδου από την ύφεση της εγχώριας βιομηχανίας, ενώ προοιωνίζονται ακόμη χειρότερες ημέρες. Σε επίπεδο δωδεκαμήνου πάντως (Φεβρουάριος 2014 - Ιανουάριος 2015) ο μέσος γενικός δείκτης εμφάνισε σημάδια επιβράδυνσης της μείωσης, καταγράφοντας υποχώρηση της τάξης του 2% έναντι υποχώρησης 5,6% στη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων». Τι δείχνουν τα παραπάνω στοιχεία; Οτι η καπιταλιστική οικονομία της Ελλάδας είναι σε στασιμότητα με σοβαρούς κινδύνους να επιστρέψει στην κρίση.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget