Υεμένη: «Επιτυχείς» χαρακτηρίζουν τις επιδρομές οι Σαουδάραβες

«Επιτυχή» χαρακτήρισε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Σαουδάραβας ταξίαρχος Αχμεντ Ασίρι την πορεία του «πρώτου μέρους» της ιμπεριαλιστικής επίθεσης που εξαπολύει στηνΥεμένη η Σαουδική Αραβία με πρόσχημα την «αποκατάσταση» της κυβέρνησης του προέδρουΧάντι.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ριάντ ο ταξίαρχος υποστήριξε ότι «επιτεύχθηκαν» οι στόχοι του πρώτου μέρους της επίθεσης που ήταν η εξουδετέρωση όπως είπε, της αεράμυνας των πολιτοφυλακών Σιιτών Χούτι, η καταστροφή πυραύλων εδάφους-αέρος (SAM) και η «σίγηση» των κέντρων ελέγχων και διοίκησής τους. Πρόσθεσε ακόμη ότι μεταξύ των πρώτων στόχων της επίθεσης ήταν η αεροπορική βάση αλ Ντιλάιμι στην πρωτεύουσα Σαναά, όπου οι πολιτοφυλακές των Χούτι είχαν τα βασικά κέντρα πολεμοφοδίων, συντήρησης και τεχνικού ελέγχου.
Ο εκπρόσωπος της σαουδαραβικής επίθεσης που φέρει την κωδική ονομασία «Αποφασιστική Καταιγίδα» υποστήριξε ακόμη ότι οι πιλότοι των μαχητικών της Σ. Αραβίας έθεσαν υπό τον έλεγχό τους «πλήρως» τον εναέριο χώρο της Υεμένης «μέσα στα πρώτα 15 λεπτά από την έναρξη της αεροπορικής επιχείρησης». Απέφυγε εντούτοις να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι από την έναρξη της επίθεσης, τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες της Πέμπτης, σκοτώθηκαν δεκάδες άμαχοι ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά...
Νωρίτερα, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν απέφυγε να καταδικάσει ευθέως την ιμπεριαλιστική επίθεση που έχουν εξαπολύσει στην Υεμένη οι Σαουδάραβες σε συνεργασία με άλλες χώρες του Κόλπου (πλην του Ομάν) των ΗΠΑ και άλλων αραβικών και μουσουλμανικών χωρών. Είπε ότι ο «διάλογος μεταξύ όλων των πολιτικών παρατάξεων» είναι η «μόνη λύση στη σύρραξη της Υεμένης».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget