ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Χρ. Κατσώτης: Να διασφαλιστεί η εργασία όλων των εργαζομένων στον ΟΔΙΕ ΑΕ (VIDEO)



Την άμεση μετάταξη όλων των εργαζομένων -με οποιαδήποτε σχέση εργασίας κι αν εργάζονταν- μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ ΑΕ, ζήτησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη συζήτηση σχετικής Ερώτησής του στη Βουλή.
Ο Χρ. Κατσώτης επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει, καθώς η ημερομηνία που προβλέπει η σχετική νομοθεσία έχει περάσει και η διαδικασία των μετατάξεων όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει καν προχωρήσει, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται στον «αέρα», γεγονός απαράδεκτο και προκλητικό, γιατί καταπατιέται το νόμιμο και δίκαιο δικαίωμα στην εργασία.


Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταυρός Κοντονής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιλύει το θέμα με νέα νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί και θα έχει αναδρομική ισχύ, ενώ την καθυστέρηση την απέδωσε στο γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να απορροφηθούν από δύο αθλητικά στάδια και ανέφερε πως κάποιος αριθμός εργαζομένων θα μεταταχθεί στον 1ο και 2ο βαθμό τοπικής διοίκησης.
Ωστόσο δεν ήταν κατηγορηματικός ότι όλοι οι εργαζόμενοι – και εκείνοι που δούλευαν με σύμβαση μίας ημέρας- θα περιληφθούν στις μετατάξεις λέγοντας ότι θα μεταταχθούν όσοι τους έχει αναγνωριστεί σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, είτε δικαστικά είτε από το ΑΣΕΠ. 
Να μην εξαιρεθεί από τις μετατάξεις κανένας εργαζόμενος


Να μην υπάρξει καμία εξαίρεση, υπογράμμισε ο Χρήστος Κατσώτης και σημείωσε ότι η τροπολογία της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζει το θέμα καθώς αφήνει κενά στο πότε θα ολοκληρωθούν οι μετατάξεις, πότε οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν, ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να εξαιρεθούν εργαζόμενοι που δούλευαν επί 20 και 25 χρόνια στον ΟΔΙΕ ΑΕ με συμβάσεις μιας μέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget