ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ Κοροϊδεύουν ότι τα παζάρια τους αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα

Τις ενδοκαπιταλιστικές διαφωνίες που εκδηλώνονται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης εκμεταλλεύονται κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, στην προπαγάνδα τους ενόψει των νέων αντιλαϊκών μέτρων που φέρνουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Κρύβουν ότι οι διαφωνίες αυτές δεν αφορούν στα λαϊκά συμφέροντα, τα οποία ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται, ώστε να κερδίσουν χρόνο για το ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής επίθεσης.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας χτες στο «Πρώτο Πρόγραμμα», δήλωσε με σκόπιμη ασάφεια: «Επομένως, εμείς συνομιλούμε και συνομιλούμε θεσμικά, όπως έχουμε συμφωνήσει και παλεύουμε για τις θέσεις που εμείς νομίζουμε ότι είναι υπέρ του συμφέροντος της χώρας και αυτό θα κάνουμε συνεχώς. Δεν είναι θέμα να βάλουμε τον τίτλο. Εχουμε διαφωνίες. Μέχρι πού θα φτάσουν οι διαφωνίες και μέχρι πού φτάνουν κάθε φορά, είναι ένα ζήτημα που δεν μπορούμε να το προεξοφλήσουμε».
Απ' την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας,υποσχέθηκε ότι «το 2016 μπορεί να είναι έτος ανάκαμψης, αν γίνουν κάποια πράγματα τα οποία έχουμε προγραμματίσει και βρίσκονται εκτός συμφωνίας». Δεν έκανε βεβαίως τον κόπο να εξηγήσει ότι χάριν αυτής της ανάκαμψης που οραματίζονται, ακονίζουν «τσεκούρι» για τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων.
Περισσότερο ειλικρινής ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο «Real FM», υπερασπίστηκε την υλοποίηση της πολιτικής που υπαγορεύουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. «Νομίζω ότι το συμφέρον της χώρας και της κυβέρνησης είναι να επισπεύσουμε, πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου, την προώθηση όσων έχουμε υπογράψει και συμφωνήσει και στο Προσφυγικό και στα θέματα της υλοποίησης της συμφωνίας, με την υιοθέτηση της δεύτερης λίστας των προαπαιτούμενων. Αυτό θα διευκολύνει την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης στις αρχές του '16, την ομαλοποίηση της κατάστασης στην οικονομία, την ελάφρυνση του χρέους και τη συμμετοχή σε ένα επόμενο στάδιο της Ελλάδας και στην ποσοτική χαλάρωση, στο πρόγραμμα "Ντράγκι", που είναι απαραίτητο για να γυρίσει η οικονομία σε θετικούς ρυθμούς», ανέφερε.
Το παραμύθι της διαπραγμάτευσης αναπαρήγαγε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, (ρ/σ «Κόκκινο») υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει μια διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με την έννοια ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κάτσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και αποφάσισε να δώσει ένα οριστικό τέλος σε μια αντίληψη που έλεγε ότι η Ελλάδα θα δέχεται αυτά που της ζητούν οι δανειστές, χωρίς να προβάλει αντιστάσεις και χωρίς να προσπαθεί η ίδια να επιβάλει τις δικές της θέσεις»!
Και πρόσθεσε, ρίχνοντας νερό στο μύλο της προσπάθειας να καλλιεργηθεί στάση αναμονής στο λαό: «Οπότε, νομίζω ότι αυτά που θα δούμε το επόμενο διάστημα και με τη μάχη που έχει να δώσει η ελληνική κυβέρνηση στα ανοιχτά ζητήματα, αλλά και με το δρόμο τον οποίον η ίδια η Ευρώπη θα επιλέξει να πάρει και στο Προσφυγικό και στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης, θα κρίνουν πολλά για το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών».



Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget