ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Να πλήξουν την αξιοπιστία της μάρτυρος επιχείρησαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων

Η νηφαλιότητα με την οποία η αυτόπτης μάρτυρας Π. Καραγιαννίδου ανέδειξε στην κατάθεσή της, τη σύνδεση του τάγματος εφόδου (σ.σ. στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) με την ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή αλλά και οι αναφορές της στο αποκαλυπτικό βίντεο του πυρηνάρχη Πατέλη με το «ό,τι κινείται σφάζεται», επέφερε το... μένος των συνηγόρων υπεράσπισης των χρυσαυγιτών.
Οι εν λόγω, προσπάθησαν για πολλοστή φορά ν' αποδομήσουν την αξιοπιστία της μάρτυρος και να κάνουν συμψηφισμούς.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης, ελλείψει επιχειρημάτων, άρχισαν να επιδεικνύουν στην μάρτυρα, και στη σημερινή δικάσιμο,  φωτογραφίες συγκεντρώσεων διαφόρων χώρων, συνδικαλιστικών δυνάμεων, πορειών, συγκεντρώσεων του ΚΚΕ, συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ κ.ά. Μέχρι ερώτηση βάσει αποσπάσματος από το βιβλίο του Νίκου Μπελογιάννη «Σταλινισμός» επιχείρησαν να υποβάλλουν, γεγονός που πυροδότησε το ξέσπασμα της Πολιτικής Αγωγής.
Ενδεικτικά, οι συνήγοροι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών, επιδεικνύουν στη μάρτυρα σχετικές φωτογραφίες... «συμμετέχουν εδώ και παιδιά που σηκώνουν αριστερή γροθιά;», «Γνωρίζετε αν αυτός είναι σταλινικός χαιρετισμός;». «Εσείς καταδικάζετε τη βία από όπου κι αν προέρχεται;». «Ποια η διαφορά των κονταριών και των σημαιών της Χρυσής Αυγής με τα αντίστοιχα κοντάρια των αριστερών κομμάτων, σας προκαλεί φόβο το κοντάρι του χρυσαυγίτη ή του αριστερού;». «Η δομή και η πειθαρχία της Χρυσής Αυγής, υπάρχει και σε άλλα κόμματα;». «Για ποιό λόγο αισθάνεστε υποχρεωμένη να υπερασπιστείτε το ΚΚΕ;».
Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μ. Λεπενιώτη, δήλωσε -μεταξύ άλλων- πως «δεν επιτρέπεται ο χώρος να μετατρέπεται σε χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτή η πόλωση για πολιτικούς λόγους είναι ανεπίτρεπτη και δεν οδηγεί πουθενά. Δεν έχει θέση σε δικαστική αίθουσα».
Αποκορύφωμα της προσπάθειας να πλήξουν το αξιόπιστο της μάρτυρος, όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης των Χρυσαυγιτών ζήτησαν να κρατηθεί και ν' ασκηθεί δίωξη εναντίων της για ψευδορκία, φτάνοντας στο σημείο να ισχυρισθούν ότι δεν ήταν στο σημείο της δολοφονίας! Το αίτημα για ψευδορκία απορρίφθηκε τελικά από το δικαστήριο, με την εισαγγελέα της έδρας στην πρότασή της να αποφαίνεται ότι στην περίπτωση κατά την οποία γίνει δεκτό το αίτημα, η μάρτυς θα πρέπει να κρατηθεί σε ειδικό χώρο, ο οποίος δεν υπάρχει υπό τις παρούσες συνθήκες... Επίσης ότι η κράτησή της δεν είναι δυνατή καθώς η υπόθεση δεν μπορεί να περαιωθεί άμεσα.
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι στο σχολιασμό της η Πολιτική Αγωγή επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι με την κατάθεση της μάρτυρος «αναδείχθηκε το οργανωμένο και η διευκόλυνση που παρείχαν τα τάγματα εφόδου στον Ρουπακιά» και ότι «δεν είναι από μόνος του ο όρος τοπική οργάνωση, αρχηγός, περιφερειάρχης, πυρηνάρχης ύποπτος και συνδέεται με την οποιαδήποτε εγκληματική δράση. Το κατηγορητήριο μιλά για συγκεκριμένη δομή, συγκεκριμένου κόμματος, που συνδέεται με συγκεκριμένους περιφερειάρχες, συγκεκριμένους πυρηνάρχες, που συνδέονται με συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, ως αποτέλεσμα της δράσης των ταγμάτων εφόδου». Επίσης, για άλλη μια φορά, η Πολιτική Αγωγή έθεσε αίτημα να τηρούνται στη διαδικασία ακριβή πρακτικά.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget