Γρ. Λιονής: Ένταση της φοροεπίθεσης κρύβει η «πάταξη της φοροδιαφυγής» (VIDEO)


Η όλη συζήτηση περί «πάταξης της φοροδιαφυγής» δείχνει την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα, που θα περιλαμβάνει ένταση της φοροεπίθεσης σε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους για να παραμείνει στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο.
Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γρηγόρης Λιονής μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», σχολιάζοντας ρεπορτάζ της εκπομπής που αναφερόταν στην υπόθεση 79χρονης, που δέχτηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ από εφοριακό επειδή πουλούσε ματσάκια μαϊντανού χωρίς απόδειξη!
Πρόσθεσε ότι χαρακτηριστικό παράδειγμα της «στράτευσης» και αυτής της κυβέρνησης στα συμφέροντα του κεφαλαίου είναι το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την ίδια ώρα που κόβει το επίδομα θέρμανσης για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ετοιμάζεται να ρίξει έναν πακτωλό χρημάτων μέσω του ΕΣΠΑ στο μεγάλο κεφάλαιο.
Αναφορικά με τη συζήτηση για την «προσωπικότητα» και τις «ιδιορρυθμίες» ορισμένων υπουργών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο Γρηγόρης Λιονής σημείωσε ότι η ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος, επιχειρεί να κρύψει τα όσα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται το επόμενο διάστημα. Επίσης, θέλει να συγκαλύψει τη στρατηγική σύμπλευση των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ με τους υπουργούς των προηγούμενων κυβερνήσεων, και το γεγονός ότι πίσω από το εκάστοτε πολιτικό προσωπικό υπάρχει το μεγάλο κεφάλαιο που κερδίζει από την αντιλαϊκή πολιτική.
Υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την αντίστασή τους για να μην περάσει ο Αρμαγεδδώνας.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget