ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Στ. Τάσσος: Να προσληφθεί άμεσα όλο το απαραίτητο προσωπικό στα ΤΕΙ (VIDEO)


Να προσληφθεί άμεσα όλο το απαραίτητο προσωπικό στα ΤΕΙ, να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων διδασκόντων και μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις να μην εμποδίζονται για κανένα λόγο οι σπουδαστές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης.
Τόνισε ότι «η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο» και πως η μείωση του προσωπικού «αγγίζει έως και το 80%», ενώ η μείωση συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Πρόσθεσε ότι «για το ακαδημαϊκό έτος 2015/16 εγκρίθηκαν συνολικά 701 θέσεις διδακτικού προσωπικού (54 θέσεις με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και 647 θέσεις με χρηματοδότηση από τα αποθεματικά των Ιδρυμάτων), έναντι συνολικά 846 θέσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2014/15 (μείωση περίπου 17%) και 1.080 θέσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2013/14».

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου παραδέχτηκε ότι «δεν φτάνουν αυτές οι θέσεις» που εγκρίθηκαν και παρέπεμψε στο 2016 για νέες προσλήψεις προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν είμαι σε θέση να σας πω αριθμό» αλλά άφησε ασαφώς να εννοηθεί ότι θα είναι ελάχιστες αφού όπως είπε θα είναι απλά «μια αναπνοή».
Στην κριτική του ΚΚΕ ότι συνεχίζει την ίδια πολιτική κατεύθυνση και στην παιδεία, ανέφερε ότι δεν ευθύνεται η τωρινή κυβέρνηση για τα προβλήματα στην ανώτατη εκπαίδευση.

Στη δευτερολογία του ο Σταύρος Τάσσος ανέφερε πως το εκπαιδευτικό σύστημα είναι άμεσα συνυφασμένο με το κοινωνικοοικονομικό σύστημα που ζούμε, τον καπιταλισμό που λειτουργεί με σκοπό το κέρδος και όχι την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών. Πρόσθεσε ότι εφόσον η κυβέρνηση αποδέχεται αυτή την κατεύθυνση είναι μοιραίο να είναι συνδεδεμένο το εκπαιδευτικό σύστημα με τις ανάγκες ων επιχειρηματικών ομίλων, της αγοράς.  
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget