ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Προβάρει την «προβιά» των «βέλτιστων πρακτικών της ΕΕ» για να τσακίσει Εργασιακά και Ασφαλιστικό

Με την «προβιά» των ...«βέλτιστων πρακτικών της ΕΕ», το υπουργείο Εργασίας προωθεί τις βαθιά αντεργατικές αντιλαϊκές ανατροπές στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού συστήματος. Ουσιαστικά δηλαδή το υπουργείο Εργασίας βάζει το «λύκο να φυλάξει τα πρόβατα», κάνοντας λόγο για «βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ» που ουσιαστικά αποτελούν τη «μήτρα» των αντεργατικών πολιτικών σε βάρος των εργαζομένων, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας υπέρ του κεφαλαίου.
Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η συνάντηση που είχε τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με την η Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που παρακολουθεί τη διαπραγμάτευση μεταξύ των εκπροσώπων των «θεσμών» - ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ, ΔΝΤ ΕΚΤ, ESM) και της ελληνικής κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις.
Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Κατρούγκαλος έσπευσε να αναδείξει τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως τους «βασικούς στυλοβάτες της προσπάθειάς μας να έχουμε μεταρρυθμίσεις στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού συστήματος». Και μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία του «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να έχει μια μόνιμη συμμετοχή στα θέματα της διαπραγμάτευσής μας». 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τόμας Χάντελμεταξύ άλλων στις δηλώσεις του σημείωσε ότι «εμείς είμαστε πιο κατάλληλοι ώστε να δώσουμε καλύτερες προτάσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση τα προβλήματα της ανεργίας, της ανέχειας κλπ.».
Ουσιαστικά, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος προαναγγέλλει νέα σκληρά μέτρα σε Εργασιακά και Ασφαλιστικό στη χώρα μας στο όνομα της εναρμόνισης με τα ευρωπαϊκά δεδομένα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της καταστρατήγησης των συλλογικών συμβάσεων, της δουλειάς μέχρι τα βαθιά γεράματα με συντάξεις-φιλοδωρήματα.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget