ΝΤΕΚΛΑΝ ΚΟΣΤΕΛΟ Πρώτα Ασφαλιστικό, Εργασιακά, ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ και μετά η αξιολόγηση

Το Γενάρη βλέπει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στο κουαρτέτο, Ντέκλαν Κοστέλο και ανέφερε ότι το κρίσιμο είναι να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση που θα τηρήσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα.
«Θα επανέλθουμε στις αρχές Ιανουαρίου», ανέφερε στο συνέδριο «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» που διοργανώνει το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και ξεκαθάρισε ότι οι δανειστές αναμένουν να προχωρήσουν οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό, στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στη διασφάλιση πλεονασμάτων, στα Εργασιακά και για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.
Ειδικά για το Ασφαλιστικό ο Ντέκλαν Κοστέλο ανέφερε ότι αναμένει τις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας, το οποίο έχει πει στους δανειστές ότι θα τις καταθέσει εντός του Δεκέμβρη. Εμφάνισε ως πρόβλημα ότι η δαπάνη για τις συντάξεις αποτελεί πολύ υψηλό ποσοστό του ΑΕΠ και πως το Συνταξιοδοτικό δεν δίνει τα σωστά κίνητρα για την παραμονή ενός ασφαλισμένου στην εργασία, δηλαδή εργασία και μετά τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Ανέφερε πως πολλές συντάξεις δεν συνδέονται με τους πραγματικούς μισθούς, αλλά με επιδόματα και άλλες μη μισθολογικές παροχές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρειάζεται νέος υπολογισμός που θα οδηγεί σε χαμηλότερες συντάξιμες αποδοχές. Όπως ήταν αναμενόμενο, τάχθηκε κατά της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, με το επιχείρημα ότι δεν βοηθά στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
Για το κρατικό χρέος ανέφερε ότι η συζήτηση θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης προόδου, την αξιολόγηση, προαναγγέλλοντας αναδιάρθρωση με μία επιπλέον παράταση στη λήξη χρεών καθώς μετά το 2020 υπάρχει μεγάλη ροή χρεών.

Ρέγκλινγκ: Όχι κούρεμα του ελληνικού χρέους

«Έχουμε κάνει πολλά για την Ελλάδα και μπορούμε να κάνουμε και κάτι ακόμα, αλλά όχι κούρεμα», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε φινλανδική εφημερίδα και πρόσθεσε ότι «στην αρχή αυτού του έτους η ελληνική κυβέρνηση είχε μη ρεαλιστικές προσδοκίες ως προς την ελάφρυνση του χρέους. Επιθυμούσαν ένα ονομαστικό κούρεμα. Τώρα καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν είναι εφικτό και προσωπικά θεωρώ πως δεν είναι και αναγκαίο. Τώρα οι προσδοκίες τους είναι πιο ρεαλιστικές, γεγονός που θα διευκολύνει τις συνομιλίες».
Τόπος:ΕΛΛΑΔΑ Αθήνα, Ελλάδα

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget