Β. Φάϊμαν: «Τα σύνορα της Ελλάδας θα διασφαλιστούν από κοινού σε συνεργασία με τους γείτονες»

Ερωτηματικά προκαλούν δηλώσεις του καγκελάριου της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων από κοινού και σε συνεργασία με τους γείτονες.
Όπως δήλωσε στο αυστριακό υπουργικό συμβούλιο «κατά τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το Προσφυγικό, στις Βρυξέλλες, την Κυριακή, συμφωνήσαμε ότι τα μήκους 14.000 χιλιομέτρων σύνορα ακτών προς την Ελλάδα θα διασφαλιστούν από κοινού». Πρόσθεσε ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ γίνεται σίγουρα απλούστερη σε συνεργασία με τους γείτονες.
Προκαλεί ερωτηματικά η τοποθέτηση του για το αν εννοεί κοινές περιπολίες των ακτοφυλακών Ελλάδας και Τουρκίας, ή, αν η απόφαση της Συνόδου δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, καθώς με μπαράζ δηλώσεων Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν ζητήσει κοινές περιπολίες των ακτοφυλακών.
Σε ότι αφορά τις αποφάσεις για την Τουρκία ανάφερε ότι εάν είναι δυνατόν θα πρέπει να παραμείνουν όλοι οι πρόσφυγες στην Τουρκία, ώστε να τους παρασχεθεί κοντά στην πατρίδα τους μια στέγη, επαρκής διατροφή, όπως επίσης σχολεία και μέριμνα.
Ετικέτες
Τόπος:ΕΛΛΑΔΑ Αθήνα, Ελλάδα

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget