ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ Κ. Πελετίδης: Οι περικοπές στους ΟΤΑ έχουν αιτία την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου (VIDEO)

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, με θέμα την «οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας», έγινε σήμερα στην Αθήνα.
Απέναντι στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, ο μεν υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, έδωσε από το βήμα της συνέλευσης ανέξοδες υποσχέσεις για τα έσοδα των δήμων, λέγοντας πως μέχρι τις 21 Δεκέμβρη αναμένεται να έχουν εξοφληθεί όλα τα παρακρατηθέντα.  Η δε πλειοψηφία της ΚΕΔΕ που συνέβαλε και συμβάλλει στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, επιχείρησε «αγωνιστικά» να αποποιηθεί τις ευθύνες της. Αποφάσισε συμβολικό κλείσιμο των Δήμων την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, να παραδώσει τα 24 αιτήματά της στην κυβέρνηση, να στείλει επιστολή στους βουλευτές, να ενημερωθεί η «κοινή γνώμη» αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα όργανα της ΕΕ! 
Μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση ο δήμαρχος Πάτρας και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Πελετίδης, αναφέρθηκε στις τεράστιες λαϊκές ανάγκες και στη πλήρη οικονομική ανεπάρκεια των Δήμων να τις ικανοποιήσουν.
Όπως είπε ο Κ. Πελετίδης η αιτία βρίσκεται στην αντιλαϊκή πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, η οποία υλοποιείται διαχρονικά και αδιατάρακτα από όλες τις κυβερνήσεις και φέρνει αυτά τα αποτελέσματα. Υπενθύμισε μάλιστα ότι αυτή η πολιτική προχωράει σε περικοπές στην παιδεία, στην υγεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και όχι μόνο στους ΟΤΑ.
Σημείωσε ακόμα ότι η ΚΕΔΕ είναι στυλοβάτης αυτών των πολιτικών και συμβάλλει για να υλοποιηθούν, ενώ αναφερόμενος στα περί κινητοποιήσεων των δημάρχων ενάντια στις περικοπές που ειπώθηκαν στη συνέλευση σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ποιοι θα κινητοποιηθούν; Αυτοί που υποστηρίζουν τα μνημόνιο; Αυτοί που στα κόμματα τους πρωτοστατούν και λένε να εφαρμοστούν τα μέτρα;»
Τόνισε επίσης την ανάγκη για πλήρη χρηματοδότηση των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό και για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ειδικότερα για τις προσλήψεις σημείωσε ότι δήμος χωρίς προσωπικό σημαίνει ανάπτυξη υπέρ των εργολάβων και γι' αυτό η κυβέρνηση είναι απέναντι σε αυτό το αίτημα.
Σ. Κωνσταντάς: Τεράστιες οι ευθύνες των δημάρχων στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής
Τις τεράστιες ευθύνες των δημάρχων για την επέκταση των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας και για την υποβάθμιση των υπηρεσιών των δήμων επισήμανε ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής μιλώντας στην συνέλευση.
Τόνισε ότι οι δήμοι υπολειτουργούν από την έλλειψη προσωπικού και τα κενά καλύπτονται με 5μηνίτες, υλοποιώντας έτσι τις επιδιώξεις μεγάλου κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ για μείωση του λεγόμενου μισθολογικού κόστους και υποβάθμιση των υπηρεσιών ώστε να χαριστούν στο μεγάλο κεφάλαιο. Τόνισε ακόμη την αντίθεση του Συνδικάτου σε αυτά τα προγράμματα καθώς επίσης και σε κάθε μορφή εμπορευματοποίησης υπηρεσιών των δήμων αλλά και στη λεγόμενη «αυτοδιαχείριση» η οποία όπως είπε θα οδηγήσει σε νέα φορομπηχτική επέλαση και λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget