ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ Υιοθέτηση της πράσινης οικονομίας των μονοπωλιακών ομίλων ζήτησε ο Τσίπρας

Τη συμφωνία με την πολιτική αξιοποίησης των περιβαλλοντικών προβλημάτων για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων μέσω της ανάπτυξης της «πράσινης οικονομίας» με αδρή χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Σύνοδο για το Κλίμα που πραγματοποιείται στο Παρίσι.
«Πρέπει να επιταχυνθεί η παγκόσμια μετάβαση σε μια φιλική προς το κλίμα,  βιώσιμη κοινωνία. Είμαστε εδώ για να λάβουμε αποφάσεις, δεσμευτικές για όλους μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ συντασσόμενος με τη στόχευση της ΕΕ στη Σύνοδο ζήτησε «η συμφωνία του Παρισιού θα πρέπει να παρέχει ένα νομικά δεσμευτικό πλαίσιο που θα έχει ως βάση τις διαδικασίες διαφάνειας, λογοδοσίας και συμμόρφωσης που θα εφαρμόζονται από όλα τα μέρη», προκειμένου να ελέγχεται ποιος πληρώνει και ποιος καρπώνεται τα ιλιγγιώδη ποσά.
Με μπόλικη υποκρισία ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «δεν μπορούμε να λαμβάνουμε πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον αυτού του πλανήτη, με βάση τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε τη ζωή μας στις αγορές και τις πολυεθνικές εταιρείες», όταν τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν πως 63 δισ. δολάρια το 2014 κατευθύνθηκαν στις πολυεθνικές στο όνομα της κλιματικής αλλαγής και στόχος είναι τα φτάσουν τα 100 δισ. δολάρια ετησίως.
Άλλωστε και στην Ελλάδα το ίδιο συμβαίνει με τις επενδύσεις στις ΑΠΕ από ιδιωτικές επιχειρήσεις, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρει ότι «περίπου το 20% των διαρθρωτικών πόρων που καταβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιούνται με τρόπους που μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή».
Υποστήριξε ακόμα ότι «οι έντονες φυσικές καταστροφές, η απερήμωση και η ακραία φτώχεια θα επηρεάσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και θα προκαλέσει νέες προσφυγικές ροές», αλλά η φτώχεια και οι φυσικές καταστροφές δεν οφείλονται γενικά στην ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά στην εκμετάλλευση ανθρώπων και πόρων από τους καπιταλιστές.

Συνάντηση με Μανουέλ Βαλς και Ταγίπ Ερντογάν

Στο περιθώριο της Παγκόσμιας Συνόδου για το Κλίμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του Μανουέλ Βαλς και του εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του ελληνικού λαού για το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.
Στο επίκεντρο ήταν και οι μπίζνες, καθώς σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση κατά τη συνομιλία τους «οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι η επιτυχία του ταξιδιού του προέδρου Ολάντ στην Αθήνα δημιουργεί θετικό έδαφος και για μια επίσκεψη του Μανουέλ Βαλς, με αντικείμενο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών και τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα των επενδύσεων». Συζήτησαν, επίσης, το Προσφυγικό και την εφαρμογή του 3ου μνημονίου.
Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν εκτιμήθηκαν «ως θετικά τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας, ενώ συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία».  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget