ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Οι δυνάμεις του Κιέβου βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές

Οι δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατός και τα τάγματα θανάτου των εθνικιστών και φασιστών) συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στην Ανατολική Ουκρανία στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία, συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές. Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, εξαπολύθηκε σφοδρός βομβαρδισμός στους οικισμούς Οκτιάμπρσκι και Βεσίλογιε στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ντονέτσκ, που έπληξε έναν αγωγό φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα ένα σπίτι να τυλιχτεί στις φλόγες και να προκληθούν μεγάλες ζημιές και διακοπή της παροχής σε πολλά σπίτια. Επίσης, στους οικισμούςΖαΐτσεβο και Πέσκι και την πόλη Γκορλόφκα έγιναν μάχες όπου χρησιμοποιήθηκαν όλμοι και μικρότερα πυροβόλα όπλα. Απ' όλες αυτές τις ενέργειες, μέχρι στιγμής δεν είχαν αναφερθεί απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Πρόκειται για τις πιο πρόσφατες παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ του φετινού Σεπτέμβρη, που το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει από την πλευρά του στρατού και των φασιστικών ταγμάτων που δρουν και μέσα από τη λεγόμενη γραμμή αντιπαράθεσης που προέβλεπε η συμφωνία.

Συνεχίζεται η κόντρα για την Ενέργεια

Tην ίδια ώρα συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για την Ενέργεια. Η κυβέρνηση του Κιέβου έχει δηλώσει ότι δε θα πάρει άλλο αέριο από τη Ρωσία, η οποία δε δίνει αν δεν προπληρωθεί, όπως είχαν συμφωνήσει οι δύο χώρες με τη διαμεσολάβηση και της ΕΕ. Το ζήτημα αυτό ανοίγει και πάλι θέμα για την τροφοδοσία μέσω των ουκρανικών αγωγών της ΕΕ, γι' αυτό και η Ρωσία ήδη προχωρά στο σχεδιασμό για δεύτερο αγωγό αερίου από το Βορρά προς τη Γερμανία, το λεγόμενο «Νord Stream 2», για να παρακάμψει την Ουκρανία.  
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget