ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ευ. Τσακαλώτος: «Ήταν σωστό που κόψαμε τις πρόωρες συντάξεις»

Η προώθηση όλων των συμφωνημένων αντιλαϊκών μέτρων προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τους δανειστές και να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος είναι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο συνέδριο «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».
«Η στρατηγική είναι να έχουμε τελειώσει μ' αυτά τα τρία πρώτα βήματα του οδικού χάρτη για να παρουσιάσουμε μια επενδυτική στρατηγική που μπορεί να αλλάξει το φαύλο κύκλο σ' έναν ενάρετο κύκλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Για το Ασφαλιστικό και στη ρητορική ερώτηση εάν «ήταν σωστό που κόψαμε τις πρόωρες συντάξεις το καλοκαίρι», απάντησε «σωστό ήταν», ενώ για το ζήτημα της ανεργίας, τόνισε ότι «δεν είναι πρόβλημα του Ασφαλιστικού», αλλά της «ενεργητικής πολιτικής απασχόλησης», όπως δηλαδή με την εφαρμογή προγραμμάτων για την ανακύκλωση της επίσημης ανεργίας.
Για το Φορολογικό ανέφερε ότι «πρέπει να δώσουμε την αίσθηση ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα. Ότι όλοι συμμετέχουμε στις θυσίες και όλοι θα επωφεληθούμε στις καλύτερες ημέρες», ζητώντας ο λαός να πληρώνει έχοντας την αίσθηση του δικαίου, ενώ διέγνωσε «μία κόπωση μεταρρύθμισης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».
Παρέμβαση των ΗΠΑ για το χρέος
«Η ελάφρυνση του χρέους είναι κρίσιμης σημασίας και παροτρύνουμε τους Ευρωπαίους να μπουν σε μια σοβαρή συζήτηση», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς που μίλησε στο συνέδριο.
Ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, λέγοντας ότι «για να προσελκυστούν επενδύσεις, βασικό είναι να τιμά κάποιος τις δεσμεύσεις του. Εάν δημιουργεί κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις, τότε είναι έτοιμη η χώρα για να γίνουν οι επενδύσεις, αλλά αυτό να υποστηριχθεί με πράξεις όχι με λόγια».
Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, έχει δείξει ότι «στέκεται αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλεται», κατανοεί το ανθρωπιστικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την κρίση και αναμένει να «συνεχιστούν οι προσπάθειες με τους θεσμούς».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget