ΠΓΔΜ Υψώνει φράχτη στα σύνορα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυβέρνηση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας  γνωστοποίησε σήμερα ότι ξεκίνησε την ανέγερση ενός συρμάτινου φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα στο σημείο της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης, με σκοπό, όπως αναφέρει, τη δημιουργία ενός βασικού σημείου από το οποίο θα γίνεται η διέλευση προσφύγων.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, πριν από δύο εβδομάδες, ότι σε περίπτωση που ευρωπαϊκές χώρες περιορίσουν τις προσφυγικές ροές, τότε η ΠΓΔΜ θα προβεί στην ανέγερση ενός συρμάτινου φράχτη σε τμήμα των συνόρων της με την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση του αυξημένου κύματος διέλευσης προσφύγων. Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι η ανέγερση του φράχτη δεν σημαίνει το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα, αλλά καλύτερο έλεγχό τους.
Η ΠΓΔΜ, τις τελευταίες οχτώ ημέρες, ακολουθώντας ανάλογες ενέργειες της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Σερβίας, επιτρέπει τη διέλευση μόνο σε πρόσφυγες που προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ και απαγορεύει να εισέλθουν στο έδαφός της πρόσφυγες άλλων εθνικοτήτων (π.χ. από την Ινδία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Μαρόκο, την Αλγερία κ.α), τους οποίους θεωρεί «οικονομικούς μετανάστες». Έτσι συνεχίζονται και οι διαμαρτυρίες μεταναστών αυτών των χωρών που έχουν προχωρήσει στην κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής με καθιστική διαμαρτυρία, ενώ κάποιοι από αυτούς πραγματοποιούν και απεργία πείνας.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget