ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία για την επιτυχία της

Μεθαύριο, Τρίτη, ξεκινά η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις του Κόμματος εδώ και μέρες προετοιμάζονται για να καταγράψουν μια δυναμική εκκίνηση, που θα σηματοδοτήσει και την παραπέρα πορεία αυτής της πολύ σημαντικής μάχης. Εδώ και μέρες τα κουπόνια της εξόρμησης βρίσκονται στα χέρια των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που για τους επόμενους δύο μήνες γίνονται αναπόσπαστο στοιχείο της κομματικής δράσης, της πλατιάς πολιτικής εξόρμησης σε χώρους δουλειάς και συνοικίες. Ηδη σε δεκάδες συσκέψεις, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις, η Οικονομική Εξόρμηση γίνεται αντικείμενο συζήτησης με τους εργαζόμενους για την καλύτερη προετοιμασία της.
Σε αυτήν τη διαδικασία αξιοποιείται η πλούσια πείρα από προηγούμενες μάχες, ειδικά των τελευταίων χρόνων, που δίνονται με επιτυχία από το Κόμμα μας και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων. Οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά από το υστέρημά τους στηρίζουν το ΚΚΕ, αναγνωρίζοντας την εντιμότητα, την ανιδιοτελή προσφορά του στην εργατική - λαϊκή πάλη, το ότι οι κομμουνιστές είναι μπροστάρηδες σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη του λαού μας. Γι' αυτό, το ΚΚΕ στηρίζεται και από ανθρώπους του μόχθου που δε συμφωνούν σε όλα μαζί του, όμως διαπιστώνουν την αναγκαιότητα της ισχυροποίησής του και οικονομικά. Συνειδητοποιούν ότι κάθε ευρώ που δίνουν στο ΚΚΕ, κατατίθεται στην οργάνωση της πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην προσπάθεια συγκέντρωσης δυνάμεων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να κάνει ο λαός κουμάντο στον τόπο του.
Οικονομική Εξόρμηση σημαίνει πλατύ άνοιγμα στο λαό
Βεβαίως, η οικονομική κατάσταση των εργαζομένων ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα καλή και στις μέρες μας δυσκολεύει διαρκώς. Παρ' όλα αυτά, πάντα ανταποκρίνονταν στα καλέσματα του Κόμματος για οικονομική στήριξη και πάντα έδιναν από το υστέρημά τους και όχι από το ανύπαρκτό τους περίσσευμα. Ετσι, ο εργαζόμενος, ο νέος, ο άνεργος και ο συνταξιούχος είναι οι βασικοί αιμοδότες του ΚΚΕ και δεν θα μπορούσε το Κόμμα να στηριχτεί πουθενά αλλού. Το ΚΚΕ δεν θα μπορούσε να στηριχθεί οικονομικά από το μεγάλο κεφάλαιο, όπως συμβαίνει με τα άλλα κόμματα.
Αυτή η στήριξη από το λαό είναι πολύτιμη για το Κόμμα: Τεκμηριώνει την πλατιά αναγνώριση από τον εργατόκοσμο, τη συνείδηση που με θυσίες και πολύ κόπο έχουν καλλιεργήσει οι κομμουνιστές, ότι το ΚΚΕ δεν είναι σαν τους άλλους. Οτι όσο και να προσπαθεί διαχρονικά το σύστημα να το τσαλακώσει ηθικά στα μάτια του λαού, να το «εμπλέξει» με συκοφαντίες και λάσπη στα καμώματα των διαχειριστών του καπιταλισμού και της σαπίλας του, δεν τα καταφέρνει. Κάθε εργαζόμενος που ενισχύει το Κόμμα, κάθε κουπόνι που «κόβεται», κάθε ευρώ που συγκεντρώνει ο κομμουνιστής και ο φίλος του ΚΚΕ είναι άλλη μια απάντηση στον ταξικό αντίπαλο της εργατικής τάξης.
Προφανώς η Οικονομική Εξόρμηση είναι μάχη ενταγμένη σε όλη την κομματική ζωή και δράση. Ετσι κι αλλιώς οικονομική δουλειά σημαίνει καταρχήν πολύμορφη επαφή με πλατιές μάζες εργαζομένων και νεολαίας. Το κουπόνι στο χέρι για τους κομμουνιστές είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά «εργαλεία» για να ανοίξουν τη συζήτηση για το χαρακτήρα του ΚΚΕ, για να πάει η κουβέντα στο ζουμί της πολιτικής μας πρότασης, για να διαδοθεί πλατιά το Πρόγραμμά μας, να αποκαλυφθεί η διέξοδος από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.
Για να συζητηθούν επί της ουσίας οι πολυσύνθετες εξελίξεις τόσο εντός της χώρας, όσο και διεθνώς. Για να αποκαλύψουμε στο λαό το χαρακτήρα των ανταγωνισμών και των συγκρούσεων στην περιοχή ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, αλλά και για να τον προετοιμάσουμε για ενδεχόμενη πιο γενικευμένη ιμπεριαλιστική σύγκρουση.
Για να ενισχύσουμε τη συζήτηση για την αναγκαιότητα κλιμάκωσης της λαϊκής πάλης απέναντι στην εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση από κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ, αλλά και για την προοπτική που πρέπει να έχει ο αγώνας των εργαζομένων, για να δεθεί πιο αποφασιστικά με το στόχο που καταθέτει το ΚΚΕ: Την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, την κατάκτησή της από την εργατική τάξη και το λαό, την αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
Η δουλειά με το κουπόνι ενισχύει τη μαζική πολιτική δράση
Παρά το αντικειμενικό και αναγκαίο «δέσιμο» της Οικονομικής Εξόρμησης με όλη την πολύμορφη δραστηριότητα των Κομματικών Οργανώσεων (εκδηλώσεις, συσκέψεις, εξορμήσεις, οργάνωση της πάλης του εργατικού κινήματος ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική), είναι σημαντικό να μη «χαθεί» η οικονομική δουλειά στη συνολικότερη πολιτική και μαζική δράση. Ισα ίσα που η εξόρμηση με το κουπόνι πρέπει όχι απλά να διαπερνά όλη τη δραστηριότητα, αλλά και να την ενισχύει, να προωθεί την πιο μαζική και αποφασιστική στράτευση των μελών και των φίλων του Κόμματος. Κατά συνέπεια, η Οικονομική Εξόρμηση είναι δεμένη με όλη την πολύμορφη δράση του Κόμματος, όμως έχει και την αυτοτέλειά της, κάτι που αφορά το σχεδιασμό, τον καταμερισμό, τον καθημερινό έλεγχο και την κλιμάκωση της προσπάθειας με ειδικά μέτρα. Μόνο έτσι και όσο οι στόχοι για την κλιμάκωση της κάλυψης των πλάνων συνδυάζονται με όλη τη δράση μας, τόσο θα μπαίνουν στην άκρη δισταγμοί και απογοητεύσεις από τις δυσκολίες. Θα ζωντανεύει η συζήτηση για την ενίσχυση της οικονομικής δουλειάς, θα παίρνονται άμεσα μέτρα για την επιτυχία της μάχης. Η οργάνωση της δουλειάς πρέπει να κατευθύνει στο πολύ μαζικό άνοιγμα των ΚΟΒ, για να αντιμετωπίζεται η υπαρκτή δύσκολη οικονομική κατάσταση που οδηγεί τους εργαζόμενους να συνεισφέρουν μικρότερα ποσά.
Σε όλη την πορεία της εξόρμησης, είναι βέβαιο ότι θα αναδειχθούν όλες οι αρετές που χαρακτηρίζουν τους κομμουνιστές, όπως το πνεύμα πρωτοβουλίας, η σχεδιασμένη ατομική και συλλογική προσπάθεια, η αυτοθυσία που εκδηλώνεται και με υλικούς όρους. Η προσωπική προσφορά, η αυταπάρνηση των κομμουνιστών είναι όρος για την επιτυχία της μάχης κι εδώ υπάρχει πείρα από προηγούμενα χρόνια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα «κόκκινα» μεροκάματα, το μεγάλο προσωπικό άνοιγμα κάθε συντρόφου. Πολλές οι περιπτώσεις νεολαίων συντρόφων που απέδωσαν ως «κόκκινο» το μοναδικό μεροκάματο που πήραν μέσα σε μια βδομάδα. Πέρυσι, η Οργάνωση της ΑΣΟΕΕ συγκέντρωσε σε πέντε μέρες 1.000 ευρώ από φοιτητές της σχολής. Αντίστοιχα, οι περιπτώσεις συντρόφων που απολύονται δίνοντας μεγάλο μέρος της αποζημίωσής τους στο Κόμμα.
Η σχεδιασμένη δουλειά «με το χαρτί και το μολύβι» σ' αυτές τις συνθήκες, που ο λαός μας δοκιμάζεται, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, είναι μονόδρομος για την κάλυψη των ατομικών πλάνων και των πλάνων των ΚΟΒ. Εδώ τα καθοδηγητικά όργανα έχουν να παίξουν σπουδαίο ρόλο: Με φροντίδα και μεράκι να δίνουν το παράδειγμα αλλά και όλη την πολιτική στήριξη για να ανταποκρίνεται ο κάθε σύντροφος στους στόχους της ΚΟΒ. Να επιμερίζεται το πλάνο με βάση τον προσωπικό κύκλο του καθένα, αλλά και με βάση τα βήματα που μπορεί και πρέπει να μετρήσει στην εξέλιξή του ως κομμουνιστή, στη διεύρυνση του περίγυρού του, αλλά και στην προσπάθειά του να πείσει νέους εργαζόμενους, έξω από την πολιτική επιρροή του ΚΚΕ, να το ενισχύσουν. Τα καθοδηγητικά όργανα και οι ΚΟΒ με καλή συζήτηση πρέπει να ξεχωρίσουν περιπτώσεις και να βοηθήσουν στο σχεδιασμό της ειδικής δουλειάς, που μπορούν να αναπτύξουν ορισμένα μέλη του Κόμματος, λόγω της ιδιότητάς τους, π.χ. ως εκλεγμένοι σε μαζικούς φορείς ή αλλού και έχουν μεγαλύτερη διείσδυση στα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Στην Οικονομική Εξόρμηση δοκιμάζεται επίσης το πρωτόβουλο πνεύμα των Οργανώσεων, των μελών του Κόμματος, για παράδειγμα με την αξιοποίηση μορφών που διευκολύνουν την επαφή και το μαζικό άνοιγμα για την ενίσχυση. Ηδη σχεδιάζονται και υλοποιούνται εκδηλώσεις, συνεστιάσεις, θεατρικές παραστάσεις, καλαίσθητες εκδόσεις, ημερολόγια κ.λπ. που συνδυάζουν την οικονομική δουλειά με δεκάδες πρωτοβουλίες. Παράλληλα, σημαντική ώθηση στην εξόρμηση δίνει η οργάνωση της «άμιλλας» ανάμεσα σε Οργανώσεις και μέλη του Κόμματος, με δείκτες το μαζικό άνοιγμα, το πόσοι εργαζόμενοι στηρίζουν το Κόμμα, ειδικά για πρώτη φορά, το βαθμό υπερκάλυψης του πλάνου, την προσωπική συνεισφορά κ.λπ.
Στόχος είναι η κινητοποίηση και η στράτευση χιλιάδων φίλων και ψηφοφόρων του ΚΚΕ με το κουπόνι στο χέρι και γι' αυτό ήδη πραγματοποιούνται πολλές συσκέψεις από τις ΚΟΒ, με άξονα την Ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματος που δημοσιεύθηκε στον «Ριζοσπάστη» της προηγούμενης Κυριακής. Οσο περισσότεροι μπουν στη μάχη, σε όσο περισσότερους εργαζόμενους φτάσει αυτή η προσπάθεια, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα.

Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης θα είναι άλλη μια πολύτιμη συμβολή στην προσπάθεια ισχυροποίησης του Κόμματος, οικοδόμησής του σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. Με σιγουριά και αισιοδοξία, αποφασιστικά στη μάχη για να βγει το ΚΚΕ πιο δυνατό στην υλοποίηση των στόχων του ενόψει των 100 χρόνων από την ίδρυσή του.
Ετικέτες
Τόπος:ΕΛΛΑΔΑ Ελλάδα

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget