ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Να κάνουν χρήση των κινήτρων συμβουλεύει η κυβέρνηση όσους θέλουν να νομιμοποιήσουν αφορολόγητες καταθέσεις

Την ώρα που κλιμακώνει τη φοροεπιδρομή προς το λαό, η κυβέρνηση εκφράζει την πρόθεσή της να «χτυπήσει» τη φοροδιαφυγή, αν και ετοιμάζεται να δώσει κίνητρα και εκπτώσεις για νομιμοποίηση αφορολόγητων καταθέσεων στο εξωτερικό, με αφορμή μία ακόμα λίστα με καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, τη λίστα Ρηνανίας - Βεστφαλίας.
Σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης επιβεβαιώνει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να νομιμοποιηθούν έναντι ορισμένου τιμήματος χρηματικά ποσά που δεν έχουν φορολογηθεί καθώς αναφέρει ότι «είναι τουλάχιστον προκλητικό να παριστάνουν ορισμένοι τους έκπληκτους, γιατί θα υλοποιήσουμε νόμο του Αυγούστου (4336/14.08.2015) για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων στο εσωτερικό και εξωτερικό».
Επιπλέον συμβουλεύει αυτούς που «έχουν χρήματα (μη φορολογημένα νόμιμα) στο εξωτερικό» να φροντίσουν «άμεσα να τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους θέματα, πριν δεχτούν την πρόσκληση ελέγχου» και προσθέτει ότι «το παράδειγμα άλλων χωρών με τη διαδικασία της αυτοκαταγγελίας (π.χ. Γερμανία) είναι ήδη στους σχεδιασμούς μας».
Για την ίδια λίστα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας διαψεύδει τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάτερ -Μπόργιανς στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι είχε έρθει σε επαφή με την προηγούμενη κυβέρνηση για να δώσει λίστες καταθετών στην Ελβετία, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.
Στην προηγούμενη κυβέρνηση ο Γ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών και δηλώνει οτι «ουδέποτε συναντήθηκα, γνώρισα ή συνομίλησα ποτέ με τον κ. Νόρμπερτ Βάλτερ - Μπόργιανς και ουδεμία πρόθεση εκδηλώθηκε από την πλευρά του κρατιδίου για να μας παραδώσει λίστες με Έλληνες καταθέτες».
Στο ΑΜΠΕ ο Νόρμπερτ Βάλτερ - Μπόργιανς δήλωσε πως για τη συγκεκριμένη λίστα «πρόταση είχα κάνει, βέβαια, εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή και στην προηγούμενη κυβέρνηση, πριν την κυβέρνηση Τσίπρα, διότι ήταν εμφανές ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ήταν πολύ εκτεταμένη. Η τότε πρόταση, στην πρώτη φάση, δεν είχε βρει όμως καμιά απήχηση. Την επαναλάβαμε στη νέα ελληνική κυβέρνηση, στις αρχές της χρονιάς, και το Μάιο έγινε η πρώτη συνάντηση».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget