Το μαύρο - άσπρο

Αύξηση «βλέπει» η κυβέρνηση στα έσοδα που προϋπολογίζεται να εισπράξουν οι δήμοι το 2016. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γ. Μπαλάφα, το νέο έτος θα υπάρξει μια οριακή αύξηση των εννέα εκατομμυρίων ευρώ. Δεν ξέρουμε πώς «διαβάζει» τα στοιχεία ο υφυπουργός. Τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016 καταδεικνύουν με σαφήνεια νέα παρακράτηση πόρων των δήμων, που φτάνει το ποσό των 1,244 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Καταδεικνύουν ότι συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των δήμων - η οποία προστίθεται στις περικοπές της τάξεως του 62% των τελευταίων χρόνων - εντείνοντας την πολιτική της φορολεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων, της συρρίκνωσης των κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών, των ιδιωτικοποιήσεων και του χτυπήματος της σταθερής δουλειάς, η οποία ήδη ασκείται.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει καλύψει τις υποχρεώσεις του κράτους προς τους δήμους, τις οποίες υπολογίζει σε 323 εκατομμύρια ευρώ. Ομως, οι αποδόσεις στους δήμους για το 2015 υστερούν κατά 30%, δηλαδή κατά τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ και είμαστε ήδη στα τέλη Νοέμβρη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση ετοιμάζουν νέα επίθεση σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget