ΡΩΣΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ «Τεράστιο λάθος», σύμφωνα με τον Πούτιν, η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία

Τους υψηλούς τόνους κατά της Τουρκίας διατήρησε και τη Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, από το Παρίσι όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου για το Κλίμα.
Ο Πούτιν δήλωσε ότι έχει βάσιμες υποψίες ότι η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού «Su-24» από την τουρκική πολεμική αεροπορία συνέβη για να συνεχίσουν γίνονται παράνομες παραδόσεις πετρελαίου από τη Συρία στην Τουρκία.
«Πρόσφατα λάβαμε κι άλλες αναφορές οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι το πετρέλαιο που προέρχεται από τις περιοχές που ελέγχει το "Ισλαμικό Κράτος" μεταφέρεται σε βιομηχανική κλίμακα στο έδαφος της Τουρκίας», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «τεράστιο λάθος» την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους και ξεκαθαρίζοντας τόνισε πως δεν συνάντησε τον Τούρκο ομόλογό του κατά την πρώτη μέρα της Συνόδου.
Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο η Μόσχα επιθυμεί να σχηματίσει μια διευρυμένη συμμαχία χωρών ενάντια στην τρομοκρατία, ο Πούτιν δήλωσε: «Πάντα το υπερασπιζόμασταν αυτό», προσθέτοντας: «Όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει ενώ κάποια χώρα συνεχίζει να χρησιμοποιεί αρκετές τρομοκρατικές οργανώσεις για να πετύχει τους στόχους της».
Αρνείται τις κατηγορίες ο Ερντογάν
Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση της Τουρκίας θα δράσει «με υπομονή και όχι συναισθηματικά», πριν λάβει οποιαδήποτε μέτρα σε απάντηση των μέτρων που έλαβε η Μόσχα για την επιβολή κυρώσεων.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της διάσκεψης για το κλίμα, πως η Τουρκία εργάζεται να διασφαλίσει ότι δεν θα επέλθει ολοσχερής ρήξη στις σχέσεις της με τη Ρωσία, τον κυριότερο προμηθευτή της στο πεδίο της Ενέργειας.
Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε ανήθικες τις κατηγορίες που αποδίδονται στην Τουρκία για την αγορά πετρελαίου από το "Ισλαμικό Κράτος". Η Τουρκία δεν είναι τόσο ανέντιμη που θα αγόραζε πετρέλαιο από τρομοκράτες, είπε, προσθέτοντας πως αν βρεθούν αποδείξεις για τέτοιες αγοραπωλησίες, θα παραιτηθεί από το προεδρικό του αξίωμα.
Τόπος:ΕΛΛΑΔΑ Αθήνα, Ελλάδα

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget