Υπέκυψε Παλαιστίνιος έφηβος

Ένας έφηβος Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον Ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη την Παρασκευή, υπέκυψε στα τραύματά του το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με πηγές στις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας και υγείας.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές ο Λάιθ Χάλντι, 14 ετών, από τον καταυλισμό προσφύγων Τζαλαζόν, χτυπήθηκε στο στήθος από σφαίρα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν χθες βράδυ κοντά στο σημείο ελέγχου Ατάρα. Εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε μερικές ώρες αργότερα.
Προκλητική μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού από την πλευρά της είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «ένας Παλαιστίνιος ύποπτος πέταξε ένα κοκτέιλ Μολότοφ εναντίον ενός στρατιωτικού φυλακίου στο Μπιρ Τσάιτ. Οι στρατιώτες ανταπέδωσαν πυροβολώντας τον επιτιθέμενο».
Στο μεταξύ συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μετά τον θάνατο ενός βρέφους, που κάηκε ζωντανό, ενώ οι γονείς και ένα αδελφάκι του τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν Ισραηλινοί, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης έβαλαν φωτιά στο σπίτι τους.
Το βρέφος πέθανε στην επίθεση, ενώ η μητέρα του Ριχάμ, 26 ετών, ο πατέρας του Σάαντ και ο αδελφός του Άχμεντ, 4 ετών, δίνουν μάχη για τη ζωή σε ένα ισραηλινό νοσοκομείο, σύμφωνα με γιατρούς. Νοσηλεύεται επίσης ένα τέταρτο πρόσωπο, που σύμφωνα με ορισμένες πηγές είναι ένα κοριτσάκι. Ο θάνατος του βρέφους έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων, ενώ το ΚΚΕ σε σχόλιό του«καταγγέλλει τη, με τραγικό τρόπο, δολοφονία Παλαιστίνιου βρέφους, από εμπρησμό Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη».

Χθες Παρασκευή, ακόμη ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε από πυρά Ισραηλινών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όταν πλησίασαν στα σύνορα με το Ισραήλ, όπως ανέφεραν νοσοκομειακές και στρατιωτικές πηγές. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget