Τώρα πάνε να δώσουν και από τα ταμειακά διαθέσιμα της ΔΕΥΑΛ

Μετά την απόφασή της να παραδώσει στην Τράπεζα της Ελλάδας ένα μεγάλο τμήμα των ταμειακών διαθέσιμων του δήμου, η δημοτική αρχή Λάρισας (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) φαίνεται, τώρα, να εποφθαλμιά και τα χρήματα της ΔΕΥΑΛ.
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ στις 08/07/15, στο πλαίσιο συζήτησης θέματος διαχείρισης των ταμειακών διαθέσιμων, δηλαδή των χρημάτων που έβγαλε η ΔΕΥΑΛ όλα τα προηγούμενα χρόνια από τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα της πόλης, διά στόματος δημάρχου, Απ. Καλογιάννη, εκφράστηκε η σκέψη για τοποθέτηση τμήματος (έως 30% του συνόλου, ήτοι 8 εκατομμύρια ευρώ περίπου) αυτών των χρημάτων στην ΤτΕ. Να σημειώσουμε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα σήμερα για τη ΔΕΥΑΛ ανέρχονται σε 26.455.808 ευρώ, εκ των οποίων ένα μεγάλο ποσό αφορά εγγυήσεις που έχουν καταβληθεί έναντι κατανάλωσης παροχών ύδρευσης.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 09/07/15, ο δήμαρχος προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από τις διατυπώσεις και αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι επιχείρησε με την τοποθέτησή του στο ΔΣ της ΔΕΥΑΛ να προλειάνει το έδαφος για την κατάθεση τμήματος των ταμειακών διαθέσιμων στην ΤτΕ.
Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λάρισας καλεί τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να πάρει ξεκάθαρη θέση αν προτίθεται με τα λεφτά των Λαρισαίων να συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση, η οποία διαπραγματεύεται προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, με συνέπεια να εισηγείται βαριά μνημόνια που θα πληρώσει ο λαός.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» μαζί με τις ταξικές δυνάμεις διεκδικούν:
-- Καμία διακοπή νερού σε λαϊκή οικογένεια, σε κανέναν άνεργο, χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο, που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό. Να παγώσουν οι οφειλές στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ και τους διακανονισμούς για τα λαϊκά νοικοκυριά. Μείωση τουλάχιστον κατά 50% των τιμολογίων για τους απλήρωτους, τους ανέργους, τους περιστασιακά και μερικά απασχολούμενους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 35.000 ευρώ. Αμεση κατάργηση του ειδικού τέλους 80%, που μαζί με το ΦΠΑ διπλασιάζει το τιμολόγιο του νερού. Κατάργηση του τέλους επανασύνδεσης των 10 ευρώ σε όσους καταναλωτές έγινε διακοπή λογαριασμού.
-- Να καταργηθεί το χαράτσι των 5 ευρώ που επιβλήθηκε από τη ΔΕΥΑΛ σε κάθε σπίτι στις παλιές Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης για την αποχέτευση.
-- Λήψη μέτρων άμεσης είσπραξης οφειλών μεγαλοοφειλετών (π.χ. επιχειρηματικοί όμιλοι, Ανώνυμες Εταιρείες, Δημόσιο). Ενιαίος κρατικός φορέας διαχείρισης των υδάτινων πόρων της χώρας μας. Τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης να χρηματοδοτούνται από το κράτος και η τιμή του πόσιμου νερού να είναι στο ύψος του κόστους για κάθε πόλη και τοπική κοινότητα.

-- Το νερό να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, η αξιοποίηση να σχεδιάζεται, να υλοποιείται και να ελέγχεται με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget