Μισή διάψευση από την κυβέρνηση για τις νέες απαιτήσεις των δανειστών

η μείωση του αριθμού των δόσεων και τον υπερδιπλασιασμό του επιτοκίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ζητούν οι δανειστές σύμφωνα με δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ξηλώνουν και τις 100 δόσεις» .
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως οι εκπρόσωποι των θεσμών εγείρουν μία σειρά από νέες απαιτήσεις, ανάμεσα τους η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και οι αλλαγές επί τα χείρω του «νόμου Στρατούλη» για τους υπερήλικες ανασφάλιστους.
Σε μισή διάψευση προχώρησε η κυβέρνηση καθώς σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει μόνο το σκέλος για τις 100 δόσεις.
Αναφέρει η ανακοίνωση πως «δημοσίευμα εφημερίδας υποστηρίζει ότι οι θεσμοί “ξηλώνουν και τις 100 δόσεις”, ενώ παραθέτει και μια σειρά από “άγριες διαθέσεις της τρόικας”, όπως γράφει χαρακτηριστικά. Δεν ισχύει απολύτως τίποτα. Ουδέποτε, άλλωστε, συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα στα τεχνικά κλιμάκια ή στη συνάντηση των υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών».
Η ανακοίνωση δεν αναφέρεται καν στα περί νέας μείωσης του κατωτάτου μισθού και συνεπώς δεν διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες.  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget