Ευκλ. Τσακαλώτος: Και στην περίπτωση του «όχι» η συμφωνία περιλαμβάνει σκληρά μέτρα

H κυβέρνηση προχώρησε σε δημοψήφισμα γιατί η συμφωνία δε θα πέρναγε από τη Βουλή και θα γίνονταν εκλογές, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλ. Τσακαλώτος.
«Κατά την άποψη μου, δεν περνούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, και όχι επειδή είναι κολλημένοι οι συριζαίοι ή των ΑΝΕΛ. Επειδή δεν βγαίνει. Θα έπεφτε αυτή η κυβέρνηση», είπε στον «ΣΚΑΙ».
Ο Ευκλ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι εάν έπεφτε η κυβέρνηση, θα είχαμε εκλογές σε τρεις εβδομάδες και θα ήταν πιο δύσκολη η διαχείριση του bank holiday (τραπεζική αργία), σε σχέση με τις οκτώ ημέρες που χρειάζονταν για το δημοψήφισμα. Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση απέτυχε.
Στη συνέχεια, με ανάρτηση του στο διαδίκτυο έκανε λόγο για διαστρέβλωση, υποστηρίζοντας πως αυτό που είπε στον «ΣΚΑΙ» είναι ότι δεν θα περνούσε από τη Βουλή η πρόταση των δανειστών και όχι η πρόταση της κυβέρνησης. 
Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και υπεύθυνος της «ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης» στη συνέντευξη του στον «ΣΚΑΙ» ήταν αποκαλυπτικός για το που «σκάλωσε» η συμφωνία και για ποιους διαπραγματεύεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
«Κολλήσαμε στη διευθέτηση του χρέους και σε δύο τρία πραγματάκια», σημείωσε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε, οι «θεσμοί» πρότειναν να εξεταστεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους μετά τον Οκτώβρη, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να βρεθεί μια λύση τώρα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Εξίσου αποκαλυπτικός ήταν και για το τι θα σημάνει για το λαό είτε το «ναι» είτε το «όχι». Ο Ευ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι το «ναι» σημαίνει ότι θα συνεχιστεί ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει, αλλά παραδέχθηκε ότι και στην περίπτωση του «όχι», η συμφωνία θα περιλαμβάνει σκληρά μέτρα.

Σε σχέση με το χρόνο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, εκτίμησε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget